Hållbarhet

ATT BYGGA HUS kan göras på många vis. De flesta sätt slösar på jordens resurser på ett eller annat sätt. I dag bygger vi mycket klimatsmartare än förr. Vi använder certifierade material och vi strävar hela tiden efter att minimera vårt avtryck i naturen. Men det är en lång väg att gå för att verkligen nå våra högt uppsatta mål. Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete, klimatkompensering och vårt sociala engagemang – både lokalt och globalt.


Det må vara ett modeord, men vi håller tummarna stenhårt för att hållbarhetstrenden är här för att stanna. 

Det här med miljö- och hållbarhetstänk ska sitta så hårt i ryggmärgen att det nästan blir omöjligt att slänga en form till ett utbrunnet värmeljus i soporna istället för i metallåtervinningen. På kontoret källsorterar vi. Vi uppmuntrar till tågresor istället för bil. Vi flyger sällan i tjänsten och mjölken i kaffet är lika ekologisk som kaffebönorna. På samma sätt vill vi göra det lätt för dig som köper våra bostadsrätter att leva miljösmart och hållbart.

Vi bygger allt oftare rejäla cykelrum med en liten verkstadsdel, vi bjuder vissa föreningar på lådcyklar och ansluter gärna föreningarna till en bilpool där det är möjligt. Uppvärmningen kompletteras ofta med solpaneler och att källsortera ska vara enkelt. Många små saker blir tillsammans något stort. Vi vill att de som lever i en nyproducerad bostadsrätt som vi står bakom ska känna stolthet över sin bostad och de ska känna sig trygga med att även byggprocessen har lämnat så små miljöspår som möjligt. Samma känsla vill givetvis alla vi som jobbar på Hökerum Bygg bära med oss. Ett stort steg för oss har varit att vi nu klimatkompenserar för alla bostadsrätter vi bygger.