Hok_Bygg_Nyheter_01_Webb1.jpg

NYHETER

Här kan du läsa om vad andra skrivit om oss, och vad vi har att berätta

 

VÄLKOMMEN ATT LÄSA OM OSS, vad vi gör, har gjort och vad våra mål och visioner är.

Är du nyhetsbevakare eller söker efter bilder kan du hitta mycket material via vårt My Newsdesk konto. Hittar du inte det du sker är du alltid välkommen att kontakta oss. press@hokerumbygg.se


Hökerum Bygg rekryterar ny säljchef

Hökerum Bygg rekryterar Catarina Viktorsson som ny säljchef. Hon kommer även att ingå i företagets ledningsgrupp. Hon kommer närmast från en roll som ansvarig för Employer Branding på Stena Recycling men har tidigare också haft rollen som sälj- och marknadschef på samma bolag.

- Catarina kommer med sin mångåriga erfarenhet av försäljning och säljutveckling bidra till Hökerum Byggs utveckling mot nya målsättningar. Vi är i ett läge där bostadsbranschen i övrigt ser en nedgång men vår strategi är att satsa och plocka marknadsandelar. I detta jobb blir Catarina en viktig spelare med sina tidigare erfarenheter från att jobba i ledande positioner i stora organisationer säger Viktor Ståhl, vd, Hökerum Bygg.

I och med rekryteringen ändras Maria Ståhls tjänst. Hon går från att vara Sälj- och marknadschef till att arbeta renodlat som Marknads- och kommunikationschef.

- Det ska bli superkul att gå in i en ny spännande bransch som bostadsbranschen, i ett fantastiskt företag som Hökerum Bygg, som satsar kraftfullt. Jag är full av motivation över att leda försäljningsavdelningen och dess säljteam och känner stor stolthet att få vara med och bidra till framtidens bostäder, säger Catarina Viktorsson.

NewsDesk

 
Catharina Viktorsson_webb.jpg

Vallentuna växer på höjden

“Lägenheterna på Hövdingahöjden blir ett hem för singelhushållet, barnfamiljen och den som sålt villan och nu vill njuta av att ha nära till naturen och bekvämt avstånd till centrum.”

Läs mer här!


Bo med stora balkonger och omtyckt arkitektur

Nära till det mesta och med balkonger eller uteplats i varje lägenhet. Bokningar av lägenheter i Lillys Kvarter i Hässelby Villastad börjar ramla in, allra helst efter prissänkningen som gjordes för att möta rådande marknadsläge.

Efter sommaren sker något nytt i Hässelby Villastad. Bland villorna växer Lillys Kvarter fram, 121 nyproduktionslägenheter i storlekarna 33–106 kvadratmeter med inflyttning sommaren 2020. Samtliga lägenheter har rymliga balkonger och uteplatser, vissa så stora som 40 kvadratmeter.

Läs mer här!


Hökerum Fastigheter köper utvecklingsfastighet i centrala Borås

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2018 11:45 CEST

 
Flygfoto (7)_high_Webb.jpg
 

Den andra juli tillträder Hökerum Fastigheter två nya fastigheter i centrala Borås. Det är Uranus 9 och 17 som ligger i korsningen Mariedalsgatan, Lidaholmsgatan. alldeles nära Riksväg 40. Den mindre av fastigheterna är en projektfastighet med stor utvecklingspotential.

- På lite sikt finns möjlighet att nyproducera omkring 3000 kvadratmeter kontorslokaler här, det är ett fantastiskt bra läge för det ändamålet, konstaterar Fredrik Ståhl. 

Den större fastigheten innehåller 6 800 kvadratmeter uthyrbar yta. Bland hyresgästerna finner man exempelvis Borås Stad, Kronofogdemyndigheten och Västra Götalandsregionen. 

Mer info här!


Tre Hökerum Bygg projekt på La Biennale di Venezia

Nyhet   •   Jun 11, 2018 21:59 CEST

 
0420Karrlijan_Cam3_Webb.jpg
 

Biennalen i Venedig är en institution i konstsammanhang. Den första Biennalen ägde rum redan 1890.  Sedan  1975 har utställningarna även en arkitekturbiennal som nu hålls vartannat år. 

- Det är än stor ära att delta på Architecture Bienallen, den 16:e i ordningen! Vi blev inbjudna av Kuratorerna att delta i utställningen någongång i oktober. Utställningen ordnas av European Cultural Center och FAA foundation och den heter Time Space Existance, berättar Despina Dereka. 

 Kuratorerna väljer deltagare som de tror kan bidra och komplettera varandra för att skapa en mångfacetterad utställning. Bland de projekt Kirsh + Dereka  arkitekter visar finns fem som just nu byggs eller är i projekteringsskedet för Hökerum Byggs räkning. Det är Brf Linneas Utsikt i Uppsala, Brf Lillys kvarter i Hässelby Villastad, Ösby Sjöpark i Gustavsberg på Värmdö samt två tävlingsbidrag där Hökerum har tilldelats mark i  Ulleråker i Uppsala. 

Mer info här!

Se även artikel från Mitt i Stockholm här!


Gjutarens Hus - nya hus men återvunnet vinnande koncept!

Nyhet   •   Jun 10, 2018 21:35 CEST

 
Gjutarens Hus skiss B_Webb.jpg
 

Det verkar finnas ett stort intresse i Halmstad för centrumnära bostäder av det här slaget .

- En tredjedel av de 38 lägenheterna bokades redan i samband med den första informationsträffen för Gjutarens hus, berättar Lotten Enander som är projektansvarig säljare på Hökerum Bygg. Hon berättar att det är flest tvåor som är bokade i nuläget.  

Det som ska byggas är radhusliknande bostäder. I entréplan finns tvåor med en egen liten trädgård och på våning två och tre byggs etagelägenheter på upp till 147 kvadratmeter.  Det finns ett unikt tillvalspaket för projektet som är tänkt att tilltala personer som önskar ett boende med lite mer attityd. Här kan man välja att ha betongväggarna råa (bara ytbehandlade för att inte vara smustiga), innerdörrarna är återvunna med tydlig patina och kök och badrum har fått lite mer vågat utförande än den traditionellt vita inredningen. Hökerum Bygg ställde ut två uppmärksammade hus i Linköping med samma koncept på Bomässan Vallastaden 2017 förra hösten. 

Mer info här!


Lillys kvarter är nominerat i Världsomspännande tävling!

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2017 17:12 CEST

Lillys_03.jpg

Lillys kvarter och dess arkitekter Kirsh och Dereka är nominerade i Wan Awards med ett kvarter ritat för Hökerum Byggs räkning. WAN Awards är en världsomspännande arkitekturtävling.

De svepande balkongerna, den träklädda fasaden och värmen i uttrycket tilltalar juryn. Det gör också tankarna kring hållbarhet, som att cykelgaraget är väl tilltaget och energiåtgången låg . De gemensamma ytorna som uppmuntrar till umgänge med grannar och vänner inom kvartert uppskattas också. 

För mer information KLICKA HÄR


HÖKERUM BYGG PRESENTERAR RÅ BETONG, GEMENSKAP, OPERADIVOR OCH ÅTERVUNNA DÖRRAR PÅ SVERIGES STÖRSTA BOMÄSSA

HÖKERUM BYGGS VISNINGSLÄGENHETER I BRF MAGASINET PÅ BOMÄSSAN VALLASTADEN 2017, LINKÖPING, VISAR ATT MAN KAN KOMBINERA MODERNT BOENDE MED MILJÖTÄNK OCH GOD ARKITEKTUR DÄR MATERIALEN SPELAR HUVUDROLLEN.

”Betongen är ett oerhört vackert och levande material. Vi har arbetat med den i alla år vi har byggt hus, och kärleken till detta fantastiska material bara växer. Det är också därför den fått ta extra mycket plats i våra hus i Vallastaden” Orden är Maria Ståhls, som berättar Hökerum Byggs satsning på de fyra visnings / konceptlägenheterna där man låtit alla ytskikt behålla sin levande karaktär. Inga tapeter, färgburkar eller spackelspadar har fått komma i närheten av de råa väggarna och taken! Råheten i matrialet balanseras upp med mycket trä, mjuka färgtoner och inte minst unika detaljer som handplockade, antika dörrar som satts in i de supermoderna lägenheterna.


Visionen var att skapa ett annorlunda boende, men ändå med mjuk, spännande och varm atmosfär där möten med andra människor är självklart. Många av de värden som skapats i projektet har sitt ursprung i villaboendets möjligheter. Arkitekten har därför velat skapa en flerfamiljsvilla. Ett helt möjligt mål med de 14 lägenheter som finns i huset.


”Lägenhetsstorlekarna är väldigt olika för att få en naturlig variation av de boende. Vi ville ha så många människotyper i så många skeden i livet som möjligt. Att få människor att mötas och skapa gemenskap. säger Magnus Ståhl, arkitekten bakom Magasinet 2."
De gemensamma rummen syns i form av simbassäng, vinterträdgård, örtagård med egen odling, en prunkande trädgård med äppellund med långbord. De gemensamma rummen ger ett unikt boende och det skall kännas som att hela huset tillhör ens egna lägenhet. Det kollektiva eller gemensamma rummet skapar en rikedom och trygghet för den enskilda lägenhetsinnehavaren.


Under mässan presenteras fyra visningslägenheter som ”befolkats” av fikitiva karaktärer. Alla med sina unika personligheter. D sportigt estetiska moderna familjen. En miljömedveten man med hjärtat nära naturen. Vi har den dekadenta operadivan som lever bland fåglar och musik med sina praliner, och det är familjen som älskar trä, och snickrar, täljer och brygger öl i sitt ombonade kök.

MER INFO HÄR


 
 

Här är bostäderna för alla betongälskare

Kan man älska betong? Javisst! Följ med på en tur i Vallastaden i Linköping där 32 nybyggda lägenheter bjuder på råa betongytor både ute och inne.

Det pratas mycket trä i byggbranschen nu. Även stora flerfamiljshus byggs allt oftare med stommar i trä. Hökerums Bygg tänker tvärtom. De gillar betong och är stolta över det. Så stolta att när de fick chansen att bygga hus som ska visas upp på bomässan i Vallastaden, då löpte de linan ut. Här visas betongen upp, med råa betongväggar både ut- och invändigt.

Läs hela texten här!


Hökerum Bygg tar den hållbara vägen – först i byggbranschen med att klimatkompensera för samtliga sålda bostadsrätter.

Pressmeddelande: 2016-02-05 15:00 CET

- Vi strävar alltid efter att våra projekt ska genomsyras av ett stort miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt engagemang. Det här är ett sätt att ta ansvar för produktionen av våra hus, där betongen utgör den största källan till koldioxidutsläpp berättar Viktor Ståhl VD.

Kompensationen görs genom ett engagemang i klimatprojekt i utvecklingsländer. Projekten är valda med omsorg. De ska både reducera växthusgasutsläpp och samtidigt verka för bättre miljömässiga-, sociala- och ekonomiska villkor för lokalbefolkningen där projekten drivs. På så vill Hökerum Byggkompensera för de utsläpp i byggprojekt som inte går att undvika. Hökerum Bygg kombinerar därmed regionalt och globalt ansvarstagande. De är stolta över att vara först i branschen med det övergripande beslutet att alltid kopensera för nyproduktion av egna bostadsrätter, men ser gärna att alla följer efter.

- Genom att klimatkompensera för de avtryck våra nyproducerade bostäder gör på vår miljö kan både vi och de som köper våra bostäder känna att vi tar ansvar, berättar Viktor Ståhl.

Fakta:

Från och med mars 2016 klimatkompenserar Hökerum Bygg för varenda bostadsrätt som säljs. Bland de första projekten som klimatkompenseras finns Brf Magasinet i Vallastaden i Linköping, Brf Wellingeby i Vällingby Parkstad samt Brf Wienerbrödet i Örebro.

De två klimatprojekt de investerar i är:

Distribution av energieffektiva vedspisar till Indien som stöds av WWF. Spisarna ger familjer ett bättre liv genom att förbränningen är väsentligt effektivare än matlagning över öppen eld. Människorna får en hälsosammare inomhusmiljö, mängden bränsle som går åt halveras och mängden koldioxid som släpps ut minskar markant.

Urskogsbevarande åtgärder i Zimbabwe som drivs inom ramen för UN-REDD Programme. Även det här programmet tar stor hänsyn till människors livsmiljö i närområdet.

Satsningen har föregåtts av en utredning där den totala mängden koldioxidutsläpp per lägenhet har räknats ut.