04_hokerum_nyheter_01.jpg
04_hokerum_nyheter_02.jpg
04_hokerum_nyheter_01.jpg

Nyheter & Press


______________________________________________________________________________________________________________

HÄR KAN DU LÄSA OM VAD ANDRA SKRIVIT OM OSS, OCH VAD VI HAR ATT BERÄTTA

........................................................................................................................................................................................................................

 

PUBLICERAT     MY NEWSDESK 

 

SCROLL DOWN

Nyheter & Press


______________________________________________________________________________________________________________

HÄR KAN DU LÄSA OM VAD ANDRA SKRIVIT OM OSS, OCH VAD VI HAR ATT BERÄTTA

........................................................................................................................................................................................................................

 

PUBLICERAT     MY NEWSDESK 

 

VÄLKOMMEN ATT LÄSA OM OSS, vad vi gör, har gjort och vad våra mål och visioner är. Här hittar du både våra pressreleaser och artiklar som skrivits om oss. VIll du ha direktkontakt med oss och behöver specialmaterial, så mejla oss bara på: press@hokerumbygg.se


Lillys kvarter är nominerat i Världsomspännande tävling!

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2017 17:12 CEST

Lillys_03.jpg

Lillys kvarter och dess arkitekter Kirsh och Dereka är nominerade i Wan Awards med ett kvarter ritat för Hökerum Byggs räkning. WAN Awards är en världsomspännande arkitekturtävling.

De svepande balkongerna, den träklädda fasaden och värmen i uttrycket tilltalar juryn. Det gör också tankarna kring hållbarhet, som att cykelgaraget är väl tilltaget och energiåtgången låg . De gemensamma ytorna som uppmuntrar till umgänge med grannar och vänner inom kvartert uppskattas också. 

För mer information KLICKA HÄR


HÖKERUM BYGG PRESENTERAR RÅ BETONG, GEMENSKAP, OPERADIVOR OCH ÅTERVUNNA DÖRRAR PÅ SVERIGES STÖRSTA BOMÄSSA

HÖKERUM BYGGS VISNINGSLÄGENHETER I BRF MAGASINET PÅ BOMÄSSAN VALLASTADEN 2017, LINKÖPING, VISAR ATT MAN KAN KOMBINERA MODERNT BOENDE MED MILJÖTÄNK OCH GOD ARKITEKTUR DÄR MATERIALEN SPELAR HUVUDROLLEN.

”Betongen är ett oerhört vackert och levande material. Vi har arbetat med den i alla år vi har byggt hus, och kärleken till detta fantastiska material bara växer. Det är också därför den fått ta extra mycket plats i våra hus i Vallastaden” Orden är Maria Ståhls, som berättar Hökerum Byggs satsning på de fyra visnings / konceptlägenheterna där man låtit alla ytskikt behålla sin levande karaktär. Inga tapeter, färgburkar eller spackelspadar har fått komma i närheten av de råa väggarna och taken! Råheten i matrialet balanseras upp med mycket trä, mjuka färgtoner och inte minst unika detaljer som handplockade, antika dörrar som satts in i de supermoderna lägenheterna.


Visionen var att skapa ett annorlunda boende, men ändå med mjuk, spännande och varm atmosfär där möten med andra människor är självklart. Många av de värden som skapats i projektet har sitt ursprung i villaboendets möjligheter. Arkitekten har därför velat skapa en flerfamiljsvilla. Ett helt möjligt mål med de 14 lägenheter som finns i huset.


”Lägenhetsstorlekarna är väldigt olika för att få en naturlig variation av de boende. Vi ville ha så många människotyper i så många skeden i livet som möjligt. Att få människor att mötas och skapa gemenskap. säger Magnus Ståhl, arkitekten bakom Magasinet 2."
De gemensamma rummen syns i form av simbassäng, vinterträdgård, örtagård med egen odling, en prunkande trädgård med äppellund med långbord. De gemensamma rummen ger ett unikt boende och det skall kännas som att hela huset tillhör ens egna lägenhet. Det kollektiva eller gemensamma rummet skapar en rikedom och trygghet för den enskilda lägenhetsinnehavaren.


Under mässan presenteras fyra visningslägenheter som ”befolkats” av fikitiva karaktärer. Alla med sina unika personligheter. D sportigt estetiska moderna familjen. En miljömedveten man med hjärtat nära naturen. Vi har den dekadenta operadivan som lever bland fåglar och musik med sina praliner, och det är familjen som älskar trä, och snickrar, täljer och brygger öl i sitt ombonade kök.

MER INFO HÄR


TITTA IN I ARKITEKTENS UNIKA FLERBOSTADSHUS I VALLASTADEN

magnus-stahl-residence-vallastaden-685x386.png

Villaarkitekten Magnus Ståhl ombads att rita ett flerbostadshus. Det blev ett hus med extraallt: pool, vinterträdgård och industricharm.

Magnus Ståhl är en utpräglad villamänniska, såväl som privatperson som yrkesman – uppvuxen i en villa i Falköping, boende i en villa på Lidingö.

I 25 år har han jobbat som arkitekt, och han har mestadels ritat villor, villor, villor.

»För alla inkomstklasser, från koja till slott.«

Kontoret på Östermalm med sex anställda arkitekter ligger i ett före detta galleri, och används lite som ett sådant också. Här finns en liten utställning kring hans och kollegornas värv, ett tjugotal Ståhl-villor i modellform som står på bord och hyllor, och där kunder kan fördriva väntetiden med att studera arkitektur à la Magnus.

Läsa hela artikeln på hos Residence!AKRYL PÅ BETONG I FLERA HEMUTSTÄLLNINGAR

I flera av Hökerum Byggs hemutställningar har konstnären Matilda Petterson gjort väggmålningar:

”- I ungefär tio sekunder går det att få vilken effekt som önskas med akryl på betong, som vattenfärg eller skarpa färger. Sen sitter färgen där den sitter. Det är både en utmaning och något jag utnyttjade med näckrosorna där jag arbetade mycket med vatten. För det blå verket, den grafiska handen, sökte jag en nästan plastig effekt och arbetade med halvblanka betongfärger. Också för att verket ska tåla maximal belastning då den även sprider sig över golvet.”

Läs hela texten här!


 
 

Här är bostäderna för alla betongälskare

Kan man älska betong? Javisst! Följ med på en tur i Vallastaden i Linköping där 32 nybyggda lägenheter bjuder på råa betongytor både ute och inne.

Det pratas mycket trä i byggbranschen nu. Även stora flerfamiljshus byggs allt oftare med stommar i trä. Hökerums Bygg tänker tvärtom. De gillar betong och är stolta över det. Så stolta att när de fick chansen att bygga hus som ska visas upp på bomässan i Vallastaden, då löpte de linan ut. Här visas betongen upp, med råa betongväggar både ut- och invändigt.

Läs hela texten här!


Många vill bo i den nya stadsdelen

Det handlar om det nya bostadsområdet Björkalund – tidigare känt som Södra Vrinnevi – som byggs strax söder om sjukhuset.

Den första inflyttningen är planerad till november 2018 och på onsdagskvällen hölls ett informationsmöte för intresserade köpare. Omkring 150 förväntansfulla trängdes därför inne i Svensk fastighetsförmedlings lokaler på Repslagaregatan.

I kampen om de 45 första lägenheterna används nämligen ett unikt upplägg: Alla lägenheter släpps på fredag morgon och det är först till kvarn som gäller. Men den här gången anmäler man sig via en hemsida, vilket är första gången det sker i Norrköping, enligt mäklarföretaget.

Läs hela texten här!


Kreatörerna Louise Svensson och Pär Johansson designar hem för Hökerum till expot i september. En brokig skara fiktiva människor kommer att flytta in: en operadiva som älskar sammet och korsetter och ett par med Kånkenryggsäck som gillar furu och hållbarhet. I ett annat hem vill Pär ha en kille som gillar att baka och har surdegar överallt.

Den här februaridagen är första gången som kreatörerna Louise Svensson och Pär Johansson sätter fötterna i råbetongen i Hökerum Byggs bostäder i Vallastaden. De har fått i uppgift att designa hemutställningar till expot i september.

Hökerum har vågat tänja på gränserna och byggt två hus helt i råmaterial, utan en gnutta färg eller puts. Nu när Louise och Pär börjar jobba uppstår en ny magi – husen får mänskligt liv.

Läs hela texten här!


Hökerum Bygg bygger mer i Uppsala

Pressmeddelande•  Dec 13, 2016 13:57 CET

Nu har den första markanvisningstävlingen i centrala Ulleråker avgjorts. Beslut om vinnande team fattades av kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott måndag 12 december och presenterades vid en pressträff på luciadagen. Vinnare i det sydvästra kvarteret är Hökerum Bygg AB och Sveafastigheter Bostad AB i samarbete med Belatchew Arkitekter och Kirsh+Dereka Arkitekter, MORF landskapsarkitektur, och statens lantbruksuniversitet. 

Intresset för att bygga i Ulleråker är stort och Uppsala kommun fick in anbud från 22 team med 36 unika aktörer, .

- Vi är otroligt glada för förtroendet. Förslaget som vi har arbetat fram i ett team med två arkitektkontor samt innovativa landskapsarkitekter är ambitiöst och nyskapande, säger Maria Ståhl marknadschef på Hökerum Bygg. Totalt innehåller projektet cirka 220 bostäder, ett stort antal lokaler och en mobilitetsanläggning med omkring 600 p-platser i kvarteret.

För mer information KLICKA HÄR

 


Hökerum Bygg bygger mer i Norrköping

18 Januari, 2017 08:38 - Pressmeddelande  

Nu är det klart att det blir Hökerum Bygg som får förtroendet att bygga bostäder utmed spårvägen i Björkalund (tidigare kallat Vrinnervi). Området blir en helt ny stadsdel, bara cirka fem kilometer från centrum. Här byggs både seniorboende, villor, äldreboende och lägenheter.

- Hökerum Bygg kommer att bygga drygt 40 bostadsrätter i två ganska låga hus. Det blir en mix av lägenhetsstorlekar från välplanerade tvåor till rejäla fyror och alla kommer att få en egen stor balkong, berättar Maria Ståhl som är marknadschef på Hökerum Bygg.

Företaget planerar att byggstarta om ungefär ett år, första kvartalet 2018. Det blir Hökerum Byggs tredje projekt i Norrköping. 

- Vi tycker det är roligt att finnas på plats i en så expansiv del av landet och bygger gärna mer i regionen kring Norrköping och Linköping, säger Viktor Ståhl, VD för Hökerum Bygg.  Företaget har även ett projekt i Vallastaden i Linköping som kommer att visas på bomässan där 2-24 september.

För mer information KLICKA HÄR


Markanvisningstävling I Ulleråker Avgjord: Dessa Aktörer Får Bygga

14 december 2016, 07:30, World In Property: Nu har den första markanvisningstävlingen i centrala Ulleråker avgjorts.

Nu har den första markanvisningstävlingen i centrala Ulleråker avgjorts. Det är första gången som kommunen efterfrågat tävlande team för utvecklingen av hela kvarter, och på det sättet har byggföretag och arkitekter kunnat samarbeta nära redan från början. Beslut om vinnande team fattades av kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott måndag 12 december och presenterades vid en pressträff dagen efter.

I det norra kvarteret är vinnarna: Midroc Property Development AB och Riksbyggen ekonomisk förening i samarbete med EG Architects AB, Archus Arkitekter AB och Karavan och i det sydvästra kvarteret: Hökerum Bygg AB och Sveafastigheter Bostad AB i samarbete med Belatchew Arkitekter och Kirsh+Dereka Arkitekter, MORF landskapsarkitektur, och statens lantbruksuniversitet. Varje team bygger sin del av kvarteret.

Intresset för att bygga i Ulleråker är stort. 22 team med 36 unika aktörer, många nya för Uppsala, lämnade anbud.

– Vi har arbetat efter en ny modell där vi efterfrågat tävlande team där varje enskilt team med byggföretag, arkitekter och landskapsarkitekter som vanligt arbetat med sin del av kvarteret men också arbetat i team tillsammans med en annat byggföretag i samma kvarter, på hållbarhet och kvalitet, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan - och byggnadsnämnden.

Anbuden är ännu inte offentliga men nämnden och projektgruppen är nöjda.

– Det ser bra ut för framtiden och dessa kvarter bidrar till kommunens målsättning att få tillbaka de investeringar vi gjort när vi köpte marken. I och med att vi äger marken, har vi kunnat ställa tydliga krav som de vinnande teamen lyckas bra med att leva upp till, säger Kristina Mårtensson, projektchef för Ulleråker.

När de vinnande teamen kan börja bygga återstår att se. Nu pågår en detaljplaneprocess där kommunen bl a fördjupar arbetet med att säkerställa skyddet av grundvattnet och en bygglovsprocess. Trolig byggstart om allt går som beräknat är att bygget kan komma igång under 2018.

Representanter för de vinnande teamen var med på pressträffen och var alla nöjda med att få vara med och utveckla Ulleråker till en hållbar och levande stadsdel.

 

För att se artikeln klicka här. 


Wellingeby - konceptboende med attityd

Pressmeddelande: Jul 01, 2016 15:10 CEST

 Alla tre hus i Wellingeby rymmer omkring 160 bostäder. I källarvåningen byggs garage och i entréplan finns uthyrningbara lokalersamt föreningens privata gym.

Alla tre hus i Wellingeby rymmer omkring 160 bostäder. I källarvåningen byggs garage och i entréplan finns uthyrningbara lokalersamt föreningens privata gym.

Det höga bönformade huset i Vällingby Parkstad – och de två lägre systerhusen har fått namnet Brf Wellingeby. Just Wellingeby är det första namn man har hittat på det som nu heter Vällingby. Kommunens intentioner har varit att tillföra den nya stadsdelen identitet och ett profilhus. Hökerum Bygg tog över projektet dör några månader sedan och har nu kommit så långt i detaljplaneringen att de är redo att lämna in bygglovshandlingar.

- Höghuset blir viktigt som den sista pusselbiten för att det nya området ska kännas färdigt. Det är en ikonbyggnad som vi har märkt är väldigt omtyckt med sin organiska form och böljande linjer, säger Maria Ståhl.

På ett av de lägre husen byggs en stor takterrass som kommer vara vikt för dem som bor i föreningen. De kommer också att ha ett eget gym på entréplan i höghuset. På det andra låghuset blir det solpaneler på taket. I entréplan byggs lokaler för komersiell verksamhet och kontor. Men också cykelförråd och andra gemensamma ytor. Just nu jobbar arkitekter och landskapsarkitekter med justeringar inför bygglovet som ska lämnas in snart.

Hökerum Byggs ambition är att byggstarta under hösten 2016. Säljstarten är tänkt att äga rum i september är det tänkt.  Mäklarna har redan nu många intresseanmälningar och en första prislista för projektet är klar. Eftersom inte allt är till 100 procent klart kan den röra på sig lite. I husen finns allt från små ettor på 32 kvadrat till ett par jättestora våningar på drygt 150 kvadrat vardera. De har 65 kvadratmeter terrass och otroligt fin originalstandard. Där finns fina detaljer som öppen gasspis, bibliotek, flytspacklade betonggolv, liten privat tvättstuga och gigantiska fönsterpartier. Lägenheterna har priser från 2 100 000 kronor till drygt åtta miljoner. 

Mer information om projektet finns på www.wellingeby.se


Hökerum Bygg tar den hållbara vägen – först i byggbranschen med att klimatkompensera för samtliga sålda bostadsrätter.

Pressmeddelande: 2016-02-05 15:00 CET

- Vi strävar alltid efter att våra projekt ska genomsyras av ett stort miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt engagemang. Det här är ett sätt att ta ansvar för produktionen av våra hus, där betongen utgör den största källan till koldioxidutsläpp berättar Viktor Ståhl VD.

Kompensationen görs genom ett engagemang i klimatprojekt i utvecklingsländer. Projekten är valda med omsorg. De ska både reducera växthusgasutsläpp och samtidigt verka för bättre miljömässiga-, sociala- och ekonomiska villkor för lokalbefolkningen där projekten drivs. På så vill Hökerum Byggkompensera för de utsläpp i byggprojekt som inte går att undvika. Hökerum Bygg kombinerar därmed regionalt och globalt ansvarstagande. De är stolta över att vara först i branschen med det övergripande beslutet att alltid kopensera för nyproduktion av egna bostadsrätter, men ser gärna att alla följer efter.

- Genom att klimatkompensera för de avtryck våra nyproducerade bostäder gör på vår miljö kan både vi och de som köper våra bostäder känna att vi tar ansvar, berättar Viktor Ståhl.

Fakta:

Från och med mars 2016 klimatkompenserar Hökerum Bygg för varenda bostadsrätt som säljs. Bland de första projekten som klimatkompenseras finns Brf Magasinet i Vallastaden i Linköping, Brf Wellingeby i Vällingby Parkstad samt Brf Wienerbrödet i Örebro.

De två klimatprojekt de investerar i är:

Distribution av energieffektiva vedspisar till Indien som stöds av WWF. Spisarna ger familjer ett bättre liv genom att förbränningen är väsentligt effektivare än matlagning över öppen eld. Människorna får en hälsosammare inomhusmiljö, mängden bränsle som går åt halveras och mängden koldioxid som släpps ut minskar markant.

Urskogsbevarande åtgärder i Zimbabwe som drivs inom ramen för UN-REDD Programme. Även det här programmet tar stor hänsyn till människors livsmiljö i närområdet.

Satsningen har föregåtts av en utredning där den totala mängden koldioxidutsläpp per lägenhet har räknats ut. 


04_hokerum_nyheter_02.jpg

Publicerat


________________________________________________________

Smått och stort som skrivits om oss

...............................................................................................

 

MY NEWSDESK 

 

Publicerat


________________________________________________________

Smått och stort som skrivits om oss

...............................................................................................

 

MY NEWSDESK 

 

Pressmaterial

Pressmaterial hittad du på MyNewsdesk. Där kan du också ladda ner högupplösta bilder. På Instagram kan du se ett litet stickprov på vad som händer på Hökerum Bygg  genom uppdateringar varje vecka #hokerumbygg. På vårt fina dotterbolag Villa Strömsfors kan du göra samma sak, #villastromsfors. Villan kan du också läsa mer om på facebook och den egna hemsidan, villaströmsfors.se


Det händer mycket kring Hökerum Bygg. Här finns våra senaste pressreleaser. Vill du ha mer information eller högupplösta bilder hör av dig till vår presskontakt Maria Ståhl på maria@hokerumbygg.se. En hel del bilder ligger också ute för direkt nerladdning på vår MyNewsdesk-sida. 

Hökerum Bygg på webben

”Klimatsmart med fokus på en hållbar livsstil” – Mynewsdesk
”Nu reser sig stadens högsta hus” – UT
”Därför är ett glastak intressant” – UT
”Shoppingmys i Ulricehamn” – BT
”Så blir nya Snäckhusen” – helagotland.se
”Populärt bo på Gambrinus” – Höglandet Nu
”Kulturskatten som ska få nytt liv” – eBT
”Kulturskatten som ska få nytt liv” – BT
”Historisk skönhet väcks till liv igen” – STT
”Hökerum Bygg går vidare med nya hus vid sjön” – Ulricehamns Tidning
”Många nya byggen på gång i Norrköping” – Norrköpings Tidning
”Diligentia avyttrar bostadskvarter i Malmö” – World in property
”Diligentia säljer ett kvarter bostadsbyggrätter” – Fastighetsnytt
”Diligentia säljer kvarter i Malmö” – Byggnyheter
”Brf Ankarparken” – BREEAM
”Nya bostäder vid Malmparken” – Sollentuna kommun
”Hus nummer två ska byggas” – Nässjö Näringsliv AB
”Alla lägenheter sålda i Bryggaren i Nässjö” – Höglandsnytt
”Nya hus planeras på Snäck” – Hela Gotland
”Nu når Nejlikan högst i Borås” – Borås Tidning
”Hökerum Bygg vann tävling om markanvisning i Gottsunda” – Uppsala Kommun
”Hökerum Bygg årets företag” – Ulricehamns Tidning
”14 våningar vid vattnet” – Ulricehamns Tidning
”Skorstenen på Snäck är fälld” – Hela Gotland
”Borås blivande högsta hus börjar byggas idag” – Nyheter P4 Sjuhärad
Möt Ronnie – Sveriges okrönte skruvdragarkung
”Borås sa ja till rekordhus” – Borås Tidning
Nyheter om Hökerum Bygg på Västra Hamnens hemsida
”Rivning av Rowellshuset fortgår” – Borås Tidning
”Höghusets 13:e våning på plats” – helagotaland.se
”Gambrinus stadssida – Nässjö” – Nässjö Kommun
”Sveriges bästa hantverkare – Ronnie Andersson” – Blåkläder
”Fler lägenheter i Gränna lockar” – Västra Härold
”Jobro näringslivsgalans vinnare” – Ulricehamns Tidning
”Nära en andra etapp för Tvingen” – Ulricehamns Tidning
”The Big Five sponsorer” – Voi Ulricehamn

Pressinlägg


Ulricehamns största fastighetsaffär genom tiderna - 10 mars, 2014
Hökerum Bygg har köpt Villa Strömsfors - 18 februari, 2014
Vi har blivit nominerade i BREEAM Awards 2014 - 4 februari, 2014