Start_Gjutarens_Hus_Webb.jpg
 
Logo_Gjutarens_Hus_Webb.png
 

Boende på klassisk mark i centrala Halmstad

Inflyttning december 2019

Anmäl ditt intresse här!

MODERNT BOENDE MITT I HALMSTAD

Gatuvy 1 - vårdag_Webb.jpg

Snabbfakta

38 lägenheter

Generösa femmor i två plan till salu

Inflyttning December 2019

Bryngelhusgatan

Mäklare, Svensk Fastighetsförmedling Halmstad

Älskar du industriromantik så är Gjutarens Hus, i centrala Halmstad ditt blivande drömboende.

Här utmed Bryngelshusgatan, där det anrika Lundgrens Gjuteri en gång låg, skall vi bygga bostadsrätter med radhuskänsla i modern tappning.

Vi bevarar ett stycke kulturhistoria i den gamla muren, och bygger stilmässigt matchande radhus i betong och tegel.

Ett exempel är tillvalet flytspacklade golv med betongkänsla för en snygg industrilook. Du kan till och med välja gamla återvunna dörrar istället för nyproducerade.

I Gjutarens Hus kommer det att finnas tvårumslägenheter på 51 – 61 m2, med en privat härlig uteplats. Det kommer även att byggas större etagelägenheter på cirka 140 m2 med 5 rum.

De stora lägenheterna kommer att ha två sköna balkonger att hänga på. Vill du vara med på resan från start?

Lägenheterna

Här har vi ett antal fantastiska bostäder med townhouse-känsla bara några hundra meter från stationen och centrum. Du bor med generösa utrymmen – utan varken gräsklippning eller renovering på agendan. Ge dig själv tid till det du gillar mest.

För en fullständig beskrivning av huset och lägenheternas grundstandard klicka här.

Titta in i vår visningslägenheten

 
 

Intresseanmälan

Vi hoppas att Gjutarens Hus låter som något för dig. Klicka nedan för att lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan också via vår lägenhetslista meddela ditt intresse för en specifik lägenhet. 

 

Galleri

 

Bofaktabroschyr

Här finner du komplett information om projektet i vår bofaktabroschyr som PDF. 

 
 

Läget

 
 
 

Upptäck Nyatorp

Bara några minuters promenad från Halmstads stadskärna ligger de lummiga kvarteren Nyatorp. Charmigt inbäddat finns här en blandad bebyggelse med villor, flerfamiljshus, bostads och hyresrätter.

Nyatorps popularitet och dragningskraft beror mycket på dess läge, här har man promenadavstånd till det mesta. Nöje, kultur och shopping inne i city, sport, mässor och andra evenemang i Arenahallen och avkopplande naturupplevelser uppe på Galgberget.

I området ligger också Linnéparken. Parken är det senaste tillskottet av centrumparker i Halmstad och vänder sig till en bred allmänhet. Här erbjuds det olika spontana aktivitetsmöjligheter såsom basket, bollspel, bmx-cykling, boule, hundrastgård, lekplats med mera. Parken är inte bara en härlig grön oas utan fyller också en viktig funktion för de boende, då här finns plats för avkoppling, samvaro, spel och lek.

På Nyatorp bor man lite sådär mitt i smeten men ändå privat. Citystämning, men ändå lugnt.. Med andra ord, ett mycket populärt och eftertraktat område.

Kommunikationer

Från Gjutarens Hus är det promenadavstånd till både bussterminalen och tågstationen.

Upptäck Centrum

Halmstad med sina tre hjärtan ligger vackert på ömse sidor om den slingrande ån Nissan. I centrum finns en vacker stadsmiljö med blandad bebyggelse. Allt från modern och stilren arkitektur till pittoreska kvarter med charmiga låga tegel –och korsvirkeshus.

City erbjuder såklart ett rikt shoppingutbud men också mysiga restauranger, dansanta nattklubbar, charmiga uteserveringar, inbjudande parker, fina rekreationsmiljöer och mycket, mycket mer. Centralpunkten är Stora Torg med sin torghandel och där ni även hittar Halmstadsrådhus.

Ett stort utbud inom hälsa och samhällsservice finns också i stadens centrum, bland annat banker, apotek, skolor, bibliotek, vårdcentral, tandvård, förskola och äldreboende. Även Halmstads sjukhus ligger inom gångavstånd. För avkoppling och få en stund i lugn och ro kan man slå sig ner i Norre Katts park, vilken till ytan är den största centrala parken i Halmstad. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser.

Även till promenadstråket kring Nissan är det nära, perfekt för en joggingtur, en lugn promenad eller varför inte slå sig ner vid vattnet på morgonkvisten och se hur staden sakta vaknar till liv. Ska man från eller till staden gör man det enkelt genom att gå till tågstationen, busscentralen eller genom att ta en buss eller taxi till flygplatsen.

Centrum är stadens hjärta och både dag som natt känner man stadspulsen slå. Söker man cityliv kryddat med livskvalité och en nypa bekvämlighet, då har man hittat helt rätt –Halmstad centrum.

Säljprocessen

Försäljningen av Gjutarens Hus startar juni 2018 och sköts av Svensk Fastighetsförmedling.

Vi har byggstartat och preliminär inflyttning är december 2019.

Senast tre månader innan inflyttning får du en exakt inflyttningsdag. I samband med att du skriver ett bindande förhandsavtal på en bestämd lägenhet, betalas ett förskott på 50 000 kr för 2 rok och 100 000 kr för 5 rok. 6 månader innan tillträdet betalas resterande förskott upp till 10 procent av köpesumman. Från den summan dras den avgift som redan har betalats in, om man som kund har haft ett avtal innan byggstart. Strax innan inflyttning skrivs ett upplåtelseavtal. När detta görs finns en ekonomisk plan som grund för avtalet, vilket garanterar köparen att insatsen inte förändras samt att lägenheten utformas på angivet sätt.

 
iStock handslag WEBB.jpg
 

KOntakt

Svensk Fastighetsförmedling kan nästan allt om Gjutarens Hus

Svensk Fastighetsförmedling hjälper till med alla avtal för Brf Gjutarens Hus. De hjälper självklart till med försäljningen av din nuvarande bostad. Kontakta Mikael redan idag

EN EGEN HANTVERKARE!

 
Test2.jpg
 

När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars snickarhjälp.

I ett betonghus kan det krävas lite extra utrustning och kraft för att få upp krokar, gardinstänger och annat på väggar och tak.

För att göra det lite enklare för dig att komma till rätta i ditt nya hem bjuder vi därför på 2 timmars snickarhjälp. Ett par veckor efter att du har flyttat in i din lägenhet kan du få hjälp med det som kan vara svårt för dig men enkelt för proffset.

Allt du behöver göra är att fundera på vad du behöver ha hjälp med, ordna med material (krokar, skruvar etc.) och vara hemma när vi kommer. En bokningslista för snickarhjälpen kommer finnas tillgänglig i respektive hus när alla har tillträtt sina lägenheter.