Start_Hovdingahojden_Webb.jpg
 
Logo_Hovdingahojden_Webb.png
 

Nu har vi äntligen tagit beslut om att börja bygga Brf Hövdingahöjden

Anmäl ditt intresse här!

 

VÄLKOMMEN HEM TILL EN PLATS MED ANRIK HISTORIA

Hövdingahöjden_Mark_webb.jpg

Snabbfakta

Försäljning pågår!

Byggstart våren 2019!

50 lägenheter

Preliminär inflyttning Januari 2021

Fornminnesvägen, Vallentuna

Mäklare, Svensk Nyproduktion

I Vallentuna uppe på höjden, precis bredvid Hövdingaparken kommer vi att bygga Brf Hövdingahöjden. Det kommer att vara två punkthus med totalt 50 bostadsrätter i varierande storlekar. I de två husen finns det också hiss som går ifrån garaget under de båda husen upp till översta plan.

Vi tycker att läget är helt perfekt för ett bostadsprojekt. Med bara ett stenkast ifrån Vallentuna centrum med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva, så som livsmedelsbutiker, caféer, klädbutiker och apotek. Att den vackra Hövdingaparken ligger precis runt knuten gör ju inte läget sämre.

Lägenheterna

Allt ifrån välplanerade ettor på 34 m² till stora rymliga femrummare på 112 m². Alla lägenheter kommer antingen att ha en egen uteplats, balkong eller terrass. I de två husen finns det också hiss som går ifrån garaget under de båda husen upp till översta plan.

För en fullständig beskrivning av huset och lägenheternas grundstandard klicka här.

Intresseanmälan

Vi hoppas att Hövdingahöjden låter som något för dig. Klicka nedan för att lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan också via vår lägenhetslista meddela ditt intresse för en specifik lägenhet. 

 

Galleri

 

Bofaktabroschyr

Här finner du komplett information om projektet i vår bofaktabroschyr som PDF. 

 
 

Läget

 

Hövdingahöjden ligger bara några minuters promenad från centrum!

 

Vallentuna

Vallentuna kommun bidrar aktivt för att Vallentuna skall vara en växande och hållbar storstadsregion. Här finns också ett stort utbud av service och butiker inom den egna kommunen.

Fritid

Kommunen består till stor del av naturmark med ett flertal mindre tätbebyggda orter insprängda. Vallentunasjön som ligger i sydväst sträcker sig till hälften in i Täby kommun. Vid sjön finns promenadområden och vintertid plogas isen för skridskoåkning.

På sommaren beger sig många Vallentunabor till Kvarnbadet som är ett utomhusbad beläget strax utanför Vallentuna centrum. I själva centrum finns det även ett badhus och ett modernt gym som drivs av Gym & Sim.

Fritidsaktiviteter och natur

Från Vallentuna centrum är det gångavstånd till Vallentuna IP där man kan spela hockey, fotboll, tennis eller nyttja motionsspåret. Populära Sports Club tillhandahåller ett fräscht gym, träningssalar och motionssimning för både vuxna och barn.

Kommunikation

Från själva Vallentuna C är det mycket bra kommunikationer med Roslagsbanan till Stockholm Östra Station. Roslagsbanan går var femtonde minut på vardagar fram till 21:00. På helger och kvällar var trettionde minut. (En resa som tar endast ca 30 min.) Bussar går också till bl a Täby och Upplands Väsby.

Centrum

Det närbelägna och mycket trevliga Vallentuna centrum med närhet till all service man kan tänkas behöva. Från centrum går också fina promenadstråk som går idag också vidare till Vallentuna kyrka, Vallentunasjön och strandpromenaden. Vallentuna har också en aktiv centrumförening som anordnar traditionella höst- och vintermarknader samt att här finns ett välbesökt kulturhus med bibliotek och café. I själva centrum finns två stora mataffärer, systembolag, apotek m.m. på bekvämt avstånd från varandra. I centrumet finns också ett stort utbud av restauranger och caféer. Bland annat finns det mycket populära Stenugnsbageriet samt Biscotti café som också har ett gott rykte även utanför kommungränsen.

Skola

Föräldrar som kan styrka en kommande bostadsadress i Vallentuna får ställa sig i kö till barnomsorg redan efter ett köpekontrakt tecknas, alltså innan tillträde av bostaden skett. Kontakta gärna Vallentuna kommun för mer information.

PARKERING 

I Brf Hövdingahöjden finns det ca 48 parkeringsplatser. Ca 30 stycken ligger i föreningens garage. Till 5 av dessa kommer det att finnas laddstolpar för elbilar. Ca 18 stycken parkeringsplatser är utomhus.

Parkeringsplatserna i garaget kommer att kosta ca 800 kronor. Ytterligare ca 250 kronor kostar en plats med laddstolpe. Parkeringsplatserna utomhus kommer att ligga på ca 350 kronor. Föreningen hyr ut parkeringsplatserna till de boende genom ett separat hyresavtal. Ta gärna kontakt med våra mäklare i ett tidigt skede om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats.

Observera att föreningen äger rätt att justera hyran, till exempel beroende på efterfrågan. Mindre justeringar av ytor och antal p-platser kan bli aktuella i samband med finplanering.

Klicka här för att se ritning över parkeringsdäcket.

Parkering_webb.jpg

Säljprocessen

Försäljningen av Brf Hövdingahöjden startade i September 2018 och sköts av Svensk Nyproduktion.

Vi har byggstartat och har planerad inflyttning under januari 2021.

När du anmält ditt intresse för en eller flera lägenheter kommer våra mäklare på Svensk Nyproduktion att ringa upp dig och boka en tid för avtalsskrivning. Ni kommer då att skriva ett bindande förhandsavtal och i samband med detta, betalas förskott på 50 000 kr för 1-2 rok, 75 000 kr för 3-4 rok, 100 000 kr för 5 rok.

När det sedan närmar sig att göra tillval för din lägenhet kommer du att få tillgång till vårt tillvalssystem. Där kan du enkelt göra dina tillval hemifrån din dator eller surfplatta. Självklart kommer du också få träffa den som är tillvalsansvarig för projektet vid ett personligt möte för att ställa eventuella frågor som dyker upp längs vägen.

Sex månader innan inflyttning betalas resterande förskott upp till tio procent av köpesumman. Från den summan dras den avgift som redan betalats in.

Senast tre månader innan inflyttning får du en exakt inflyttningsdag. Strax innan inflyttning skrivs ett upplåtelseavtal. När detta görs finns en ekonomisk plan som grund för avtalet, vilket garanterar köparen att insatsen inte förändras samt att lägenheten utformas på angivet sätt.

Om du är intresserad av en garageplats är det bra att anmäla detta till Svensk Nyproduktion i ett tidigt skede. Avtal gällande garage och utomhusparkeringar skrivs separat.

 
room213_web.jpg
 

KOntakt

Svensk Nyproduktion kan det mesta om Hövdingahöjden

Svensk Nyproduktion i Solna ansvarar för försäljningen av bostadsrätter i Brf Hövdingahöjden. De hjälper dig självklart med försäljning av din nuvarande bostad. Kontakta dem redan idag.

EN EGEN HANTVERKARE!

 
Test2.jpg
 

När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars snickarhjälp.

I ett betonghus kan det krävas lite extra utrustning och kraft för att få upp krokar, gardinstänger och annat på väggar och tak.

För att göra det lite enklare för dig att komma till rätta i ditt nya hem bjuder vi därför på 2 timmars snickarhjälp. Ett par veckor efter att du har flyttat in i din lägenhet kan du få hjälp med det som kan vara svårt för dig men enkelt för proffset.

Allt du behöver göra är att fundera på vad du behöver ha hjälp med, ordna med material (krokar, skruvar etc.) och vara hemma när vi kommer. En bokningslista för snickarhjälpen kommer finnas tillgänglig i respektive hus när alla har tillträtt sina lägenheter.