Katrineholm

Kvarteret Hämplingen

Anmäl intresse!

Kvarteret Hämplingen

Anmäl intresse!

Kvarteret Hämplingen

I Kvarteret Hämplingen bygger Hökerum Bygg 202 stycken hyresbostäder fördelade på 4 stycken huskroppar. Det blir en mix av ettor, tvåor och treor i olika storlekar och planlösningar.

Hus 4 som börjades bygga först är klart för omgående inflyttning. Uthyrning sker via HomeQ, scrolla ned för att komma till lediga lägenheter. Uthyrning av hus 1 med påbörjas i november 2023 med inflyttning i april 2024.

Kvarteret Hämplingen består av fyra huskroppar med omkringliggande trädgård och parkeringar. Det kommer bli hyresrätter byggda med särskilt fokus på hållbarhet. Företaget certifierar projektet med Miljöbyggnad Silver, vilket medför särskild miljöhänsyn såväl i byggskedet som i brukarskedet.

Hus 1, 2 och 3 är färdigställt och klart för inflyttning i april 2024, juni 2024 och september 2024.

Som ett led i att göra området attraktivt är standarden i lägenheterna generellt högre än vad som är vanligt i hyresrätter. Parkett, helkaklade badrum samt svensktillverkad kök- och badrumsinredning är standard. Många bostäder har också rejält tilltagna balkonger.

Inflyttningsklart
Rum
1 – 3 rok
Storlek
28 – 75 kvm
Antal bostäder
202
Byggstart
Prel. Q2 2021
Inflyttning
Hus 4 – April 2023, Hus 1 – 3 April – September 2024

Bilder

Uthyrning

Uthyrning sker via HomeQ. Klicka på Kvarteret Hämplingen nedan för att komma till uthyrningen och anmäl ditt intresse.

Karta

TILL TOPPEN

För dig som hyresgäst

Finansiering av Investeringsstöd (NGEU)

Investeringsstödet finansieras delvis genom medel från EU:s återhämtningspaket, kallat Next Generation EU (NGEU), som syftar att bidra till att reparera de akuta ekonomiska och sociala skadorna till följd av spridningen av covid-19.

Uthyrningspolicy

Uthyrningspolicy för bostäder hos Hökerum Bygg AB.

Denna policy avser uthyrning av hyresrätter projekt Kvarteret Hämplingen i Katrineholm.

Denna uthyrningspolicy syftar till att för såväl interna som externa målgrupper klarlägga bolagets övergripande principer för uthyrning i syfte att vara trovärdiga, rättvisa, transparenta och uppfylla ägarens krav.

Alla ska ha lika rätt och möjlighet att söka en bostad. En viktig utgångspunkt är alla människors lika värde. Vi ska bidra till att skapa trivsamma och trygga områden med nöjda hyresgäster. Vid erbjudande av lägenhet beaktas affärsmässiga principer och god kundvärd. Lediga lägenheter fördelas enligt nedanstående tågordning:

Prioritet:

Intern omflyttning

 1. Sökandens önskemål
 2. Boendetid i nuvarande lägenhet

 

Nyuthyrning

 1. Sökandens önskemål
 2. Köpoäng på HomeQ.

Vi annonserar våra lediga lägenheter via HomeQ.se och accepterar endast ansökningar som kommer via dem. Sedan utför vi urvalet av hyresgäster. Till grund för detta vill vi ha en helhetssyn som beaktar skötsamhet, behov och betalningsförmåga. Vi ställer dock vissa grundläggande krav.

Grundkrav

 1. Vi inhämtar referenser från tidigare boenden och tar genom HomeQ en kreditupplysning.
  1. a. Kravet är att det inte finns störningar från tidigare boenden under de senaste två åren.
  2. Oreglerade, dvs förfallna obetalda skulder får ej finnas.
  3. Sökande kan inte godkännas om de har fler än två reglerade betalningsanmärkningar, varav ingen får avse hyra, eller har haft inkassokrav som gäller hyra det senaste året.
 2. Hyresgäst skall kunna visa att det är sannolikt att hen har möjlighet att betala hyran vid en kalkyl av vad hushållet har kvar att leva på efter att hyran är betald. Inkomsten ska kunna styrkas.
  1. Inkomst är lön, a-kassa, sjukersättning, pension, inkomst av kapital, studiemedel, aktivitetsersättning, försörjningsstöd, underhållsbidrag/stöd, bostadsbidrag/bostadstillägg, föräldrapenning, barnbidrag eller på annat sätt strykt betalningsförmåga.
 3. Maxantal personer per lägenhet;
  1. Ett rum och kök – maximalt 2 personer.
  2. Två rum och kök – maximalt 3 personer
  3. Tre rum och kök – maximalt 4 personer