Linden vy 02_final 1_start.jpg
 
Logo_Kvarterer_Linden_Webb.png
 

NATURNÄRA BOENDE MED HISTORIA

KVARTERET LINDEN MITT I SMÅSTADSIDYLLEN

SÄLJSTART 4 NOVEMBER

Anmäl ditt intresse här!

 

NATURNÄRA BOENDE MED HISTORIA

Linden vy 02_final 1_webb.jpg

Snabbfakta

Försäljningsstart 4 November

Preliminär byggstart mars 2020

65 lägenheter

Preliminär inflyttning oktober 2021

Lindängsvägen, Ulricehamn

Mäklare, Svensk Fastighetsförmedling

Vid den lindbevuxna backens slut låg förr den norra porten till det medeltida Ulricehamn. Precis här uppför Hökerum Bygg ett modernt bostadsområde som tar tillvara småstadens alla fördelar. Närheten till handel, rekreation och sport samt inte minst sjön Åsunden och den vackra naturen precis runt hörnet gör Brf Kvarteret Linden till ett attraktivt boende.

Kvarteret Linden kommer att uppföras i två etapper. Etapp 1, består av två nybyggda hus samt Ansgarsgården - totalt 65 lägenheter. Här hittar du allt från kvadratsmarta tvåor till lite större lägenheter med fyra till fem rum och kök.

Vår förhoppning är att Brf Kvarteret Linden med sitt unika läge kommer att passa unga som flyttar hemifrån, par som skaffar sitt första gemensamma boende, barnfamiljer som vill bo nära skola och service samt de något äldre som vill lämna villan mot ett mer bekvämt och bekymmersfritt boende.

Lägenheterna

Brf Kvarteret Linden erbjuder 65 lägenheter i absolut toppläge, de flesta av dem med en fantastiskt utsikt över staden och sjön Åsunden. Här finner du kvadratsmarta tvåor, välplanerade treor samt fyror och femmor. Samtliga med väl tilltagna balkonger eller terrasser.

Intresseanmälan

Vi hoppas att Kvarteret Linden låter som något för dig. Klicka nedan för att lämna en intresseanmälan.

 

Galleri

 

Läget

 

Kvarteret Linden mitt i småstadsidyllen

 

I Brf Kvarteret Linden bor du helt nära småstadens idyll och utbud. Här finns ett bra urval av butiker, restauranger, caféer och service på bekvämt gångavstånd. Vill du storhandla tar du dig ut till Ubbarps handelsområde på 5 – 15 minuter, beroende på om du åker bil eller buss. Ulricehamn har flera förskolor och skolor samt ett gymnasium. Det finns två vårdcentraler i Ulricehamn, varav en på gångavstånd från boendet.

Fritid

I Ulricehamn finns många möjliga fritidssysselsättningar. I östra Ulricehamn finns Lassalyckan med sitt stora utbud till utövande av olika sporter som till exempel golf, skidor, konståkning, fotboll, ishockey, orientering, mountainbike, promenader mm. Norr om staden ligger UBRK med sin fina ridanläggning samt Ulricehamn Ski Center för utförsåkning. Sjön Åsunden inbjuder till aktiviteter som bad, fiske och båtliv och på den asfalterade banvallen kan du promenera, jogga, träna rullskidor, inlines och cykla helt ostörd från biltrafik. Ulricehamn har också ett rikt föreningsliv med ett utbud av aktiviteter.

Kommunikationer

Med bil når du riksväg 40 på ett par minuter. Åker du hellre buss finns det hållplatser helt nära boendet som tar dig vidare inom staden eller till Göteborg, Borås, Falköping, Tranemo, Jönköping mm.

Om Kvarteret Linden

Ansgarsgården och Prästgården

I Kvarteret Linden finns också Prästgården och Ansgarsgården. Dessa byggnader har ett arkitekturhistoriskt värde och kommer därför att bevaras. I Prästgården, som är en fristående fastighet, driver Lenbergs begravningsbyrå sin verksamhet. Ansgarsgården är en del av Brf Kvarteret Linden 1.

Som medlem i en ny bostadsrättsförening är det lite saker som så att säga hänger med på köpet. Den viktigaste av dem är kanske att man får en rad nya grannar som alla är i samma situation. Det vill säga alla är nyinflyttade och det är i princip alltid så att det skapar en härlig gemenskap och en god stämning i föreningen.

Som lite extra bränsle för trivseln finns här också några utrymmen som medlemmarna äger tillsammans. I Ansgarsgården finns, förutom fyra lägenheter, föreningens trevliga kalas- och övernattningsrum. Detta utrymme kan medlemmarna boka för kalas och möten och som logi om man har långväga gäster på besök. Framför Ansgarsgården finns också en gemensam uteplats där man kan umgås med grannar och vänner.

På plan 5 i hus 1 finns en härlig gemensam takterrass! Där har man en fin utsikt över Ulricehamn och Åsunden. Till terrassen hör ett litet pentry och ett WC.

Bilplatser och lägenhetsförråd

Under husen i Kvarteret Linden byggs ett garage. På gården finns också bilplatser. I garaget och på entréplan finns också lägenhetsförråd och cykelplatser. På gården finns också ett antal cykelställ.

 
Innergård Linden w_webb.jpg
 

Försäljning och tider


Försäljningen av Brf Kvarteret Linden sköts av Svensk Fastighetsförmedling i Ulricehamn. Vi planerar för en byggstart i mars 2020 och vi räknar med inflyttning i oktober 2021. Tidplanen förutsätter att erforderliga myndighetsbeslut såsom bygglov erhålls. Senast tre månader innan inflyttning får du en exakt inflyttningsdag.

I samband med att du skriver ett bindande förhandsavtal på en bestämd lägenhet, betalas ett förskott på 25 000 kr. Resterande handpenning betalas vid stomstart.

Strax innan inflyttning skrivs upplåtelseavtal. När detta görs finns en ekonomisk plan som grund för avtalet, vilket garanterar köparen att insatsen inte förändras samt att lägenheten utformas på angivet sätt. Resterande insats, eventuella tillval och den första månadsavgiften betalas i samband med tillträdet. Ungefär en månad innan tillträdet skickas fakturorna ut. Observera att insats och månadsavgift betalas direkt till föreningen, dvs Brf Kvarteret Linden 1. Hökerum Bygg fakturerar eventuella tillval.

Om du är intresserad av en bilplats är det bra att anmäla detta till Svensk Fastighetsförmedling i ett tidigt skede. Hyresavtal gällande bilplatser skrivs separat och följer inte lägenheten.


 
Kvarteret Linden Flygvy Etapp 2.0 Webb.jpg
 

KOntakt

Svensk Fastighetsförmedling kan det mesta om Kvarteret Linden

Svensk Fastighetsförmedling i Ulricehamn ansvarar för försäljningen av Kvarteret Linden. De hjälper dig självklart med försäljning av din nuvarande bostad. Kontakta dem redan idag.

Svensk Fastighetsförmedling Ulricehamn. Bogesundsgatan 16, 523 21 Ulricehamn

EN EGEN HANTVERKARE!

 
Test2.jpg
 

När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars snickarhjälp.

I ett betonghus kan det krävas lite extra utrustning och kraft för att få upp krokar, gardinstänger och annat på väggar och tak.

För att göra det lite enklare för dig att komma till rätta i ditt nya hem bjuder vi därför på 2 timmars snickarhjälp. Ett par veckor efter att du har flyttat in i din lägenhet kan du få hjälp med det som kan vara svårt för dig men enkelt för proffset.

Allt du behöver göra är att fundera på vad du behöver ha hjälp med, ordna med material (krokar, skruvar etc.) och vara hemma när vi kommer. En bokningslista för snickarhjälpen kommer finnas tillgänglig i respektive hus när alla har tillträtt sina lägenheter.