start_Lovisas_Hus_Webb.jpg
 
Logo_Lovisas_Hus_Webb.png
 
 

Slutsålt!

Fantastiska Bostäder

1013Hökerum2_Webb.jpg

Snabbfakta

Slutsålt

35 lägenheter

Lovisedalsvägen, Älta

Mäklare, Svensk Fastighetsförmedling i Nacka

I korsningen Lovisendalsvägen och Storkällans väg i Älta har vi byggt Brf Lovisas Hus, som består av två fina flerbostadshus.Här finner du alltifrån yteffektiva tvåor på 39 m² till fyrarums takvåningar runt 93 m² med fantastiska ljusinsläpp från takfönster. I källaren finns lägenhetsförråd, cykelrum samt teknikrum.

Vi har tillsammans med en av våra favoritarkitekter Kirsh och Dereka jobbat för att lägenheterna ska tilltala så många om möjligt, såväl ungdomar som flyttar till sin första lägenhet, barnfamiljer som vill bo i detta naturhärliga område, eller för de som sålt sin villa och önskar ett mer lättskött boende. Vi tror att blandningen blir det allra bästa.

Välkommen till Lovisas Hus!

Lägenheterna

För en fullständig beskrivning av huset och lägenheternas grundstandard klicka här.

Intresseanmälan

Vi hoppas att Lovisas Hus låter som något för dig. Klicka nedan för att lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan också via vår lägenhetslista meddela ditt intresse för en specifik lägenhet. 

 

Galleri

 

Bofaktabroschyr

Här finner du komplett information om projektet i vår bofaktabroschyr som PDF. 

 
 

Kolla in i vår fina visningslägenhet 134!

Det här är en av de största lägenheterna i Lovisas Hus, och är husets riktiga guldkorn.

Hög mysfaktor med snedtak och takfönster. Två helt egna takterrasser i varsitt väderstreck gör lägenheten helt unik.

Läget

 

Älta - Närhet till det mesta

 

Läget

Älta ligger ca 14 km söder om centrala Stockholm, mellan Nacka reservaten och Tyresö. Det är ett uppväxt och trevligt bostadsområde med blandad bebyggelse och perfekt för dig som vill bo centralt och samtidigt ha nära till naturen.

Kommunikationer

Det tar bara 15-20 minuter att ta sig med bil till centrala Stockholm. Bussförbindelserna är också mycket goda. Precis utanför tomten kan man ta buss till Gullmarsplan (ca 19min).

Service

På bekvämt gångavstånd från fastigheten finner du Älta Centrum som erbjuder mataffär, frisör, restauranger, café, kulturhus, apotek, gym, bibliotek, tobaksaffär, fritidsgård och vårdcentral. För dig som vill ha ett större utbud har du endast 9min med bil till Tyresö Centrum.

Fritid

I Älta finns inga problem att sysselsätta sig. Här finns det idrottsplatser, fotbollsplaner, ishall, tennishall
och en sporthall. Flertalet badsjöar finns på gång eller cykelavstånd. Runt Ältasjön finns det ett motionsspår. Från motionsspåret når man dessutom Sörmlandsleden, en 100 mil lång vandringsled genom Sörmland.

Förskolor och skolor

Runt om i Älta är valmöjligheten av förskolor stor. I närområdet finns det flera grundskolor. Besök gärna
nacka.se för aktuell information om barnomsorg och utbildning i Nacka kommun. Här finns även fakta om vart det för tillfället finns lediga förskoleplatser.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Parkering

Längs med Lovisedalsvägen förläggs en parkeringsyta med in och utfart mot Storkällans väg. Där finns 38 utomhusparkeringar att hyra. Fyra av platserna kommer ha laddningsmöjlighet för elbil. Månadshyran per parkeringsplats är 300 kr/vanlig p-plats och 550 kr/elbilsplats. Bilplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar. Parkeringen följer alltså inte lägenheterna utan tecknas genom ett eget hyresavtal.

Observera att föreningen äger rätten att justera hyran (t.ex. beroende på efterfrågan). Mindre justeringar av ytor och antal p-platser kan bli aktuella i samband med finjustering.

Gård

Mellan husen finns en gemensam gård. Förutom grönska finns det lite plats för barnen att leka, litet lekhus, sandlåda, sittbänkar och picknickbord.

Förråd och cykelrum

Intill entréerna till husen finns generösa entréförråd för barnvagnar rullstolar och barncyklar. Till varje lägenhet hör det dessutom ett eget låsbart förråd. Dessa är belägna i källaren i norra huset. Där finns också cykelrum som nås via hissen.

Utvändig cykelparkering finns också på entrégården mellan husen.

Utrustningsrum

Eftersom vi förstått att det finns många aktiva människor i Älta, så tror vi att det kan finnas behov av att sköta om sin fritidsutrustning. I källaren finns därför ett utrymme där du kan ta hand om din cykel eller dina skidor. En arbetsbänk, luftkompressor samt extra låsbara cykelskåp kompletterar källarförrådet för dem som önskar.

 
iStock cykelrum WEBB.jpg
 

Säljprocessen

Försäljningen av Brf Lovisas Hus startade i november 2017 och sköts av Svensk Fastighetsförmedling.

I samband med att ett bindande förhandsavtal skrivs på en bestämd lägenhet, betalas ett förskott på 50.000 kr (för 1-2 rok) eller 75.000 kr (för 3-4 rok). 6 månader innan inflytt betalas en handpenning på 10% av köpesumman. Från den summan dras förskottsavgiften, som redan har betalats in. Strax innan inflyttning skrivs upplåtelseavtal. När detta görs finns en ekonomisk plan som grund för avtalet, vilket garanterar köparen att insatsen inte förändras samt att lägenheten utformas på angivet sätt. Resterande insats, eventuella tillval och den första månadsavgiften betalas i samband med tillträdet. Ungefär en månad innan tillträdet skickas fakturorna ut. Observera att insatsen och månadsavgiften betalas direkt till föreningen. Hökerum Bygg fakturerar eventuella tillval.

Om du är intresserad av en parkeringsplats är det bra att anmäla detta till Svensk Fastighetsförmedling i ett tidigt skede. Du ska också anmäla intresse ifall du vill ha en parkeringsplats med laddningsmöjlighet. Hyresavtal gällande parkeringar skrivs separat.

 
1013Hökerum2_Webb.jpg
 

KOntakt

Ina och Johan kan nästan allt om Brf Lovisas Hus

Svensk Fastighetsförmedling hjälper till med alla avtal för Brf Lovisas Hus. De hjälper dig självklart också med försäljning av din nuvarande bostad. Kontakta dem redan idag!

Kontakt_2.jpg
 
Kontakt_1.jpg