Start_Oljeslagarens_Hus2_Webb.jpg
 
Logo_Oljeslagarens_Hus_Webb.png
 
 

MED NÄRHET TILL HAVET OCH STADEN

Flera fina tvåor och treor kvar till försäljning!

Inflyttning april-juni 2020

Anmäl ditt intresse här!

VÄLKOMMEN HEM till Oljeslagaren

LIMHAMN-10_PhysCamera002-4500_webb.jpg

Snabbfakta

Försäljning pågår!

Byggstartat!

94 lägenheter

Inflyttning april-juni 2020

Fernissagatan, Linoljegatan, Kolsyregatan

Mäklare, Bjurfors Malmö

Vad gör en oljeslagare? Jo, han utvinner olja ur vegetabiliska råvaror. Just här, på platsen där vi nu ska bygga, fanns Skånska Oljeslageriet mellan 1905 och 1915. Här var det linolja som framställdes och den användes mest till linoljefärg, men också för att impregnera oljekläder med.

Våra arkitekter på Kirsh och Dereka har låtit sig inspireras av sekelskiftets industrilokaler när de skapade fasaderna till Brf Oljeslagarens Hus. Vi älskar alla vinklar och vrår i de här bostäderna. Variationen i fasadmaterial gör husen unika. Se bara på radhusen där vart och ett har sitt speciella uttryck.

Är du intresserad är vårt tips att du botaniserar en stund bland alla olika planlösningar för att hitta just din favorit. Vad är viktigt för dig? Är det väderstreck, balkongstorlek, kökets planlösning, fönstersättningen eller kanske sovrumsstorlekarna (yteffektiva sovrum eller lite större?), som är viktigast?

Vilken av de 94 bostäderna du än fastnar för så har du tillgång till en fantastiskt fin takterrass och den mysiga innergården.

 
 

Lägenheterna

Här erbjuds Limhamns finaste radhus och den härligaste takterrassen du kan tänka dig!

I Oljeslagarens finns så många fina bostäder med unika planlösningar. Kvarterets butikslokaler, de olika materialvalen och den lekfulla arkitekturen ger sammantaget ett riktigt gemytligt kvarter. Stor omsorg har lagts vid den gemensamma takterrassen på ett av husen. Innergården blir också en skön oas för de som bor i Oljeslagarens Hus.

För en fullständig beskrivning av huset och lägenheternas grundstandard klicka här.

Intresseanmälan

Vi hoppas att Oljeslagarens Hus låter som något för dig. Klicka nedan för att lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan också via vår lägenhetslista meddela ditt intresse för en specifik lägenhet.

 

Galleri

 

Bofaktabroschyr

Här finner du komplett information om projektet i vår bofaktabroschyr som PDF. 

 
 

Läget

 
 

Se situationsplanen här

OljesIagarens Hus ligger i Limhamns Sjöstad som är en av Malmös attraktivaste platser att bo på. Det var här Malmö Oljeslageri låg för över 150 år sedan där det nu kommer byggas fyra vackra stadsradhus med bostadsrätt samt 90 lägenheter med bostadsrätt. Gjuttorget, som blir vår närmaste granne i nordöst blir en liten lugn oas som gör att kvarteret känns ännu mer stadsmässigt.

Det är ett litet kvarter där variationen mellan de olika bostadsrätterna är stor. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här har du närheten till havet och promenadstråk till Ribersborgsstrand – eller Ribban som den oftast kallas – är Malmös mest besökta strand med det populära kallbadhuset och Limhamnsfältet.

Gångavstånd till den charmiga fiskehamnen med ett eget fiskrökeri, småbåtshamnen Lagunen och Limhamns centrum som har ett livfullt och varierat affärsutbud och restauranger där det finns något för alla smaker. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. Mittpunkten här är Limhamns Torg. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad, skördemarknad och loppmarknad här varje år. Behagligt cykelavstånd till Malmö City och Citytunneln som tar dig till Köpenhamn. Stadsbussen stannar längs med Limhamnsvägen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Takterrass

Med ett västerläge ligger takterrassen perfekt. Här kopplar du av med en bok, äter middag med vänner och hänger med grannar. Takterrassen nås från trapphus 3.

Gästrum

Det kommer finnnas ett gästrum där du som medlem i föreningen kan boka in dina långväga gäster så att de kan bo i riktiga sängar i ett gästrum istället för på en madrass i din lägenhet. Avgiften bestäms av de som bor i Brf Oljeslagarens Hus. Men vi har valt att räkna med 200 kr per natt. Gästrummet är placerat i trapphus 2.

 
LIMHAMN-19-terraza-4500 - kopia_Webb.jpg
 

Parkeringsmöjligheter och Bilpool

Under husen byggs ett garage med ett 70-tal platser, varav 8 är försedda med laddstolpar för elbil. Bilplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar. Parkeringen följer alltså inte lägenheterna utan tecknas genom ett eget hyresavtal.

Garageplatserna kommer troligtvis att kosta 850 kr/månad inklusive moms.

Observera att föreningen äger rätt att justera hyran (t.ex. beroende på efterfrågan). Mindre justeringar av ytor och antal p-platser kan bli aktuella i samband med finplaneringen.

Har du ingen egen bil har du möjlighet att ansluta dig till bilpool och cykelpool. Ett bra och mer miljövänligt alternativ.

Klicka här för att se ritning över parkeringsdäcket.

Parkering_webb.jpg

Säljprocessen

Försäljningen av Brf Oljeslagarens Hus pågår och sköts av Bjurfors. Vi började med markarbeten sommaren 2018, montering av stomme i början av 2019 och vi räknar med inflyttning april-juni 2020.

Senast tre månader innan inflyttning får du en exakt inflyttningsdag.

Köp i tidigt skede!

I samband med att du skriver ett bindande förhandsavtal på en bestämd lägenhet, betalas ett förskott på 10 procent av köpesumman. Strax innan inflyttning skrivs upplåtelseavtal. När detta görs finns en ekonomisk plan som grund för avtalet, vilket garanterar köparen att insatsen inte förändras samt att lägenheten utformas på angivet sätt.

Om du är intresserad av en garageplats är det bra att anmäla detta till Bjurfors i ett tidigt skede. Avtal gällande garageplatser skrivs separat.

 
Limhamn_Cam2_Balcony_final_HD_01 webb.jpg
 

Lokaler

I Oljeslagarens Hus finns det även två lokaler vid Gjuttorget som hyrs ut av föreningen.

Klicka här för mer information.

 
Lokaler.JPG
 

KOntakt

Conny och Marie kan nästan allt om Oljeslagarens Hus

Bjurfors hjälper till med alla avtal för BRF Oljeslagarens Hus. Självklart hjälper Bjurfors dig med försäljning och förberedelser av din nuvarande bostad. Kontakta dem redan idag!

Kontakt_1.jpg
 
Kontakt_4.jpg
 
 
 

Bjurfors
Tel: 040-608 30 00
Malmö

 

EN EGEN HANTVERKARE!

 
Test2.jpg
 

När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars snickarhjälp.

I ett betonghus kan det krävas lite extra utrustning och kraft för att få upp krokar, gardinstänger och annat på väggar och tak.

För att göra det lite enklare för dig att komma till rätta i ditt nya hem bjuder vi därför på 2 timmars snickarhjälp. Ett par veckor efter att du har flyttat in i din lägenhet kan du få hjälp med det som kan vara svårt för dig men enkelt för proffset.

Allt du behöver göra är att fundera på vad du behöver ha hjälp med, ordna med material (krokar, skruvar etc.) och vara hemma när vi kommer. En bokningslista för snickarhjälpen kommer finnas tillgänglig i respektive hus när alla har tillträtt sina lägenheter.