Hok_Bygg_Om_Oss_01_Webb1.jpg
 
 

Välkommen till

Hökerum Bygg

 
 

Vi är Hökerum bygg

Hökerum Bygg är ett lokalt förankrat bygg- och bostadsutvecklingsföretag med hemvist i Ulricehamn. Vår vision är att vara den bästa bostadsutvecklaren i Sverige. Varje projekt är unikt och vår styrka är att se dess unika potential och därigenom utveckla genomtänkta, prisvärda och hållbara bostäder.

VI färdigställer omkring 500 bostäder per år från Uppsala i norr till Malmö i söder. Främst består våra entreprenader av egenutvecklade projekt men vi bygger också flerbostadshus åt externa beställare. Då bidrar vi gärna med vår kompetens kring att optimera projekten för att erhålla bästa resultat.

De senaste 15 åren har vi färdigställt cirka 6 000 bostäder, hälften i egenutvecklade projekt och hälften åt externa beställare. Vår mångåriga erfarenhet av hela värdekedjan från markförvärv till projektering, totalentreprenad och förvaltning innebär att vi kan säkerställa processen avseende kvalitet, effektivitet, hållbarhet och kostnadskontroll samtidigt som vi skapar ekonomiskt sunda bostadsrättsföreningar.

Hökerum Bygg ingår i koncernen Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB som även bedriver verksamhet inom långsiktig fastighetsförvaltning och hotell- och konferensverksamhet. Totalt arbetar drygt 100 personer i koncernen, 80 av dem finns på Hökerum Bygg.
Koncernens starka finansiella ställning skapar goda förutsättningar till fortsatt långsiktig tillväxt inom bygg- och fastighetsbranschen, samt möjligheter att produktionsstarta och fullfölja projekten utifrån fastställd plan.

 EKONOMI och Siffror


Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB

Trygghet genom starka finanser och lång erfarenhet

Med 50 års erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen och ytterligare stärkt finansiell ställning fortsätter Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB resan mot målet om en långsiktig tillväxt och expansion. 2018 års omsättning hamnar på totalt 1 264 Mkr (1 035 Mkr) vilket genererat ett resultat på 113 Mkr (439 Mkr). Nedgången i resultatet beror delvis på en ny finansieringsmodell, vilket gör att resultatet för ett antal projekt, som normalt skulle hamnat på 2018, kommer att realiseras först under 2019. Den fortsatt goda lönsamheten förstärker koncernens egna kapital till totalt 1 887 Mkr (1 827 Mkr) och soliditet till 69 % (78 %) inkluderat övervärden i fastigheter. Sammantaget har koncernen genom åren blivit en stabil och långsiktig aktör med stort kunnande i branschen, vilket i sin tur skapar stora värden och trygghet för kunder, samarbetspartners och medarbetare.

02 - nyckeltal-omsattning.png
 
05 - nyckeltal-antal-anstallda.png

Hökerum Bygg AB

Stärkt marknadsposition under 2018

2018 har varit ett minst sagt tufft år på bostadsmarknaden och så även för Hökerum Bygg. Något som skiljer Hökerum Bygg från stora delar av branschen är att antalet produktionsstartade bostäder ökar jämfört med 2017 och summeras till 487 (176). Omsättningen, vilken redovisas efter färdigställt projekt, håller sig stabil och uppgår för verksamhetsåret till 852 mkr (901 mkr) och resultatet efter finansiella poster ligger på 30 mkr (40 mkr).

07 - fardigstallda-lgh.png
 
09 - medarbetare-hokerum-bygg.png
 

Projektportfölj geografisk fördelning

Totalt antal lägenheter 2 523 st per den 31 december 2018.

Totalt antal lägenheter 2 523 st per den 31 december 2018.

 
 
 

Sponsring och partnerskap

Vi på Hökerum Bygg vet att frivilligorganisationer och klubbar av olika slag har en otroligt viktig roll i ett väl fungerande samhälle. Eftersom vi har vårt ursprung och vårt huvudkontor i Ulricehamn är det naturligt för oss att mycket av vårt engagemang finns på den orten. Vi backar upp flera event och föreningar som vi tycker gör en enormt fin insats. Bland våra större engagemang kan nämnas:

Världscupen i längdskidor

Hökerum Bygg är en av huvudsponsorerna för Ulricehamns Världscupstävling i längdskidor 2019. Det var vi även 2017. Att en lite stad som Ulricehamn kan arrangera ett så här stort evenemang är helt fantastiskt! Vi vet att det ligger ett ofantligt engagemang bakom de storslagna framgångarna tävlingshelgen hade 2017. Nu vill vi bidra till samma succé igen!

WCU_EventSponsor (002)_webb.png

Humanfonden

Humanfonden är en lokalt rotad hjälpverksamhet där vi tillsammans med en handfull andra Ulricehamnsbaserade företag skänker pengar, som delas ut i form av mindre engångsbelopp som hjälp till personer som är i akut behov av stöttning. Det kan röra sig om en oförutsedd kostnad för ett tandläkarbesök, en fotbollscup som en förälder inte kan betala för sitt barn och liknande. Fonden administreras av Lions och delas ut av Diakonin i Svenska kyrkan.

Human_fonden_logo_staende_webb.png

Ulricehamns konståkningsklubb, Ulricehamns Orienteringsklubb, Ulricehamns Slalomklubb, Västgötaloppet och många fler!

Detta är några av de lokala klubbar vi gärna är med och stöttar. Konståkningen är stor bland unga ulricehamnare och klubben gör ett fantastiskt arbete för att främja kamratskap och härlig teamkänsla – trots att sporten i sig ofta är en enmansshow. Orientering, slalom, ridning och fotboll får alla en slant till sina verksamheter. Västgötaloppet lockar flera av medarbetare som utmanar sig själva i ett av Sveriges tuffaste terränglopp på cykel. Det känns fint att vi kan vara med och bidra i det lokala föreningslivet.

KONTAKT

Välkommen att höra av dig, via telefon eller mejl. Vill du besöka oss på plats på huvudkontoret finns vi på Boråsvägen 15 i centrala Ulricehamn. Är du intresserad av ett specifikt bostadsrättsprojekt och vill göra en intresseanmälan är det allra bäst att gå in på hemsidan för projektet och göra en intresseanmälan där.

Hökerum Bygg AB
Boråsvägen 15 C
523 37 Ulricehamn

Telefon växel: 0321-68 71 00

Växeln är öppen vardagar 08.00 - 15.00. Vi har lunchstängt 12.00- 13.00

E-post: 

 

Kundservice och felanmälan

Information om hantering av eventuella fel och brister i en bostadsrättslägenhet finns i bostadspärmen eller i Boappa.

Vi söker mark

Vi söker ständigt ny mark att bygga bostäder på. Har ni en tomt att sälja eller tips om ett projekt som är till salu, så är vi intresserade.

Kontakta oss gärna via mark@hokerumbygg.se

Karriär

Hökerum Bygg är ett företag i tillväxt. Det betyder att vi kontinuerligt söker efter nya kompetenser. Är du intresserad av Hökerum Bygg som företag och av att jobba med oss – läs mer om möjligheter och lediga tjänster på vår karriärsida.

Läs mer här.