Hok_Bygg_Om_Oss_01_Webb1.jpg
 
 

Välkommen till

Hökerum Bygg

 
 

Vi är Hökerum bygg

Hökerum Bygg är ett lokalt förankrat bygg- och bostadsutvecklingsföretag med hemvist i Ulricehamn. Vår vision är att vara den bästa bostadsutvecklaren i Sverige. Varje projekt är unikt och vår styrka är att se dess unika potential och därigenom utveckla genomtänkta, prisvärda och hållbara bostäder.

VI färdigställer omkring 500 bostäder per år från Uppsala i norr till Malmö i söder. Främst består våra entreprenader av egenutvecklade projekt men vi bygger också flerbostadshus åt externa beställare. Då bidrar vi gärna med vår kompetens kring att optimera projekten för att erhålla bästa resultat.

De senaste 15 åren har vi färdigställt cirka 6 000 bostäder, hälften i egenutvecklade projekt och hälften åt externa beställare. Vår mångåriga erfarenhet av hela värdekedjan från markförvärv till projektering, totalentreprenad och förvaltning innebär att vi kan säkerställa processen avseende kvalitet, effektivitet, hållbarhet och kostnadskontroll samtidigt som vi skapar ekonomiskt sunda bostadsrättsföreningar.

Hökerum Bygg ingår i koncernen Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB som även bedriver verksamhet inom långsiktig fastighetsförvaltning och hotell- och konferensverksamhet. Totalt arbetar drygt 100 personer i koncernen, 80 av dem finns på Hökerum Bygg.
Koncernens starka finansiella ställning skapar goda förutsättningar till fortsatt långsiktig tillväxt inom bygg- och fastighetsbranschen, samt möjligheter att produktionsstarta och fullfölja projekten utifrån fastställd plan.

Vår historia

Hökerum Bygg grundades 1968 i Ulricehamn med målet att utveckla byggbranschen genom att göra saker annorlunda. En utmaning i en annars traditionell bransch. Med nya tankesätt vände Hökerum Bygg på en del sanningar och begrepp. Vi lärde oss att bygga på vårt sätt. Vår kunskap är vår grund och att upprepa och förfina det vi redan kan har blivit ett mantra genom åren.

Det här var tankar som togs vidare och utvecklades av Sigvard Ståhl som 1974 började arbeta på Hökerum Bygg. 2002 togs ett avgörande steg, mot produktion av flerbostadshus. I samband med detta uppstod idén att utveckla och driva egna bostadsrättsprojekt. 2007 stod det första projektet i egen regi, Åsunda Sjöstad i Ulricehamn, klart för inflyttning. Det blev något av en nystart och grunden till Hökerum Bygg så som det nu ser ut.

Fyra år senare, 2011, var det dags för nästa generation att ta över och idag drivs Hökerum Bygg av Linda, Fredrik och Viktor Ståhl.

2018 firade Hökerum Bygg 50 år. Ambitionen att utmana och utveckla byggbranschen finns kvar. Med större muskler och luft under vingarna är vi väl rustade för framtiden. En framtid som vi vill vara med och påverka.

 EKONOMI och Siffror

Hökerum Bygg omsätter årligen cirka 800 Mkr. Vi har mellan 10 och 15 projekt igång samtidigt och färdigställer ca 500 bostäder per år. De senaste 15 åren har vi färdigställt cirka 6 000 bostäder.

I dagsläget pågår produktion av 800 lägenheter. Utöver dessa projekt består koncernens projektportfölj av ytterligare cirka 2 000 planerade bostäder.

Hökerum Bygg ingår i koncernen Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB. Under 2017 nådde koncernen sin högsta omsättning någonsin på totalt 1 035 Mkr (808 Mkr) och ett resultat på 439 Mkr (490 Mkr).

Soliditeten om 67 procent (60 procent) och egna kapital om 1 827 Mkr (1 437 Mkr) skapar goda förutsättningar till fortsatt långsiktig tillväxt inom bygg- och fastighetsbranschen.

 
ekonomiska-nyckeltal-2.png
 
 
 

Sponsring och partnerskap

Vi på Hökerum Bygg vet att frivilligorganisationer och klubbar av olika slag har en otroligt viktig roll i ett väl fungerande samhälle. Eftersom vi har vårt ursprung och vårt huvudkontor i Ulricehamn är det naturligt för oss att mycket av vårt engagemang finns på den orten. Vi backar upp flera event och föreningar som vi tycker gör en enormt fin insats. Bland våra större engagemang kan nämnas:

Världscupen i längdskidor

Hökerum Bygg är en av huvudsponsorerna för Ulricehamns Världscupstävling i längdskidor 2019. Det var vi även 2017. Att en lite stad som Ulricehamn kan arrangera ett så här stort evenemang är helt fantastiskt! Vi vet att det ligger ett ofantligt engagemang bakom de storslagna framgångarna tävlingshelgen hade 2017. Nu vill vi bidra till samma succé igen!

WCU_EventSponsor (002)_webb.png

Humanfonden

Humanfonden är en lokalt rotad hjälpverksamhet där vi tillsammans med en handfull andra Ulricehamnsbaserade företag skänker pengar, som delas ut i form av mindre engångsbelopp som hjälp till personer som är i akut behov av stöttning. Det kan röra sig om en oförutsedd kostnad för ett tandläkarbesök, en fotbollscup som en förälder inte kan betala för sitt barn och liknande. Fonden administreras av Lions och delas ut av Diakonin i Svenska kyrkan.

Human_fonden_logo_staende_webb.png

Ulricehamns konståkningsklubb, Ulricehamns Orienteringsklubb, Ulricehamns Slalomklubb, Västgötaloppet och många fler!

Detta är några av de lokala klubbar vi gärna är med och stöttar. Konståkningen är stor bland unga ulricehamnare och klubben gör ett fantastiskt arbete för att främja kamratskap och härlig teamkänsla – trots att sporten i sig ofta är en enmansshow. Orientering, slalom, ridning och fotboll får alla en slant till sina verksamheter. Västgötaloppet lockar flera av medarbetare som utmanar sig själva i ett av Sveriges tuffaste terränglopp på cykel. Det känns fint att vi kan vara med och bidra i det lokala föreningslivet.

KONTAKT

Välkommen att höra av dig, via telefon eller mejl. Vill du besöka oss på plats på huvudkontoret finns vi på Boråsvägen 15 i centrala Ulricehamn. Är du intresserad av ett specifikt bostadsrättsprojekt och vill göra en intresseanmälan är det allra bäst att gå in på hemsidan för projektet och göra en intresseanmälan där.

Hökerum Bygg AB
Boråsvägen 15 C
523 37 Ulricehamn

Telefon växel: 0321-68 71 00

Växeln är öppen vardagar 08.00 - 15.00. Vi har lunchstängt 12.00- 13.00

E-post: 

 

Kundservice och felanmälan

Information om hantering av eventuella fel och brister i en bostadsrättslägenhet finns i bostadspärmen eller i Boappa.

Vi söker mark

Vi söker ständigt ny mark att bygga bostäder på. Har ni en tomt att sälja eller tips om ett projekt som är till salu, så är vi intresserade.

Kontakta oss gärna via mark@hokerumbygg.se

Karriär

Hökerum Bygg är ett företag i tillväxt. Det betyder att vi kontinuerligt söker efter nya kompetenser. Är du intresserad av Hökerum Bygg som företag och av att jobba med oss – läs mer om möjligheter och lediga tjänster på vår karriärsida.

Läs mer här.

Hökerum Fastigheter

Är du hyresgäst och behöver komma i kontakt med Hökerum Fastigheter, klicka här!