Hok_Bygg_Ulricehamn_01.jpg

Ulricehamn

 

Det var i vår hemstad Ulricehamn som bostadsrättsbyggandet började för Hökerum Bygg. Från det att första huset i Åsunda Sjöstad stod klart 2004 till dess att lägenheten är inflyttad i Norra Stranden har vi producerat drygt 360 bostadrätter i Ulricehamn. Det är vi onekligen ganska nöjda med, med tanke på att det bor knappt 10 000 invånare i vår lilla stad.

Hok_Bygg_Ulricehamn_02_Webb1.jpg
 
 
 

NORRA STRANDEN

I Brf Norra Stranden finns det totalt 131 lägenheter i varierande storlekar. Lägenheterna är byggda med väl tilltagna, inglasningsbara balkonger. Här kan man verkligen känna närkontakt med vattnet. Tillsammans äger de båda föreningarna en härlig ”sjöbod” avsedd för samvaro. Båda husen har varsin stor gemensam takterrass på våning elva. På samma våning finns det även ett föreningsrum, eller kalasrum om man så vill. Ett perfekt ställe att träffa grannar på, eller kanske boka för eget bruk när man har vänner på besök. Norra Straden stod färdigt 2016.

 
 
Hok_Bygg_Ulricehamn_03_Webb1.jpg
 
 
 

ÅSUNDATERRASSEN

I Uricehamn har vi vår älskade sjö Åsunden. I de båda terrasshusen är nästan alla balkonger vända mot sjön. Högst upp finns det ett par gemensamma takterrasser och ner mot vattnet finns fina butikslokaler. Hökerum Bygg hyr en av dem och har som inredningsvalslokal. 

Hok_Bygg_Ulricehamn_04.jpg
 
 
 

VILLA NYGATAN

En lite udda fågel i Hökerum Byggs produktion. Men också ett bevis på att man med god vilja kan förvandla en uttjänt telestation i centrum till fina och omtyckta bostadsrätter.  Villa Nygatan är anpassad till omkringliggande bebyggelse där det mesta är byggt för sådär 100 år sedan. 

Hok_Bygg_Ulricehamn_05.jpg
 
 
 

ÅSUNDA SJÖSTAD

Det var här historien med bostadrätter tog sin början för Hökerum Bygg. I vår hemstad Ulricehamn vågade både banken, kommunen, de som köpte en bostadsrätt och vi själva satsa och blicka framåt. Trots att marknaden 2004 berättade något annat - nämligen att bostadsrätter var värda nånstans runt 100 000 kr...