Bohus Ängar

En plats med rum för livet

I Brf Bohus Ängar i Ytterby, Kungälv, får du det bästa av två världar när det nya området Nordtag växer fram. En trygg plats med en genuin bykänsla där personliga möten får ta plats.

Att njuta av årstidernas växlingar och ändå ha alla vardagens praktiska måsten runt hörnet är en verklighet om man väljer Bohus Ängar. Nära naturen, nära staden och inte långt till havet.

I första etappen bygger vi 51 lägenheter i varierande storlekar och planlösningar fördelade på tre moderna hus. Här finns allt från tvåor i markplan med härliga uteplatser, till välplanerade treor och rymliga fyror med sköna balkonger.

Slutsålt
Pris
1 995 000 kr – 3 895 000 kr
Avgift
3 345 kr – 5 376 kr
Rum
2 – 5 rok
Storlek
52 – 100 m²
Antal bostäder
51
Byggstart
Oktober 2020
Inflyttning
December 2021

Malin Tulldahl

Mäklare, Bjurfors
Skicka e-post 031-733 20 98

Pernilla T Meijer

Mäklare, Bjurfors
Skicka e-post 031-733 20 27
Ladda ner broschyr

Bilder

Presentationsfilm

Här finner du den digitala presentationen av hela projektet.  Du får möta Linnéa Ternander som är ansvarig Bostadssäljare från Hökerum Bygg och våra mäklare Victoria och Malin på Bjurfors nyproduktion.

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC84cWlFbUFEUnNCVT9hdXRvcGxheT0xIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3c9ImFjY2VsZXJvbWV0ZXI7IGF1dG9wbGF5OyBjbGlwYm9hcmQtd3JpdGU7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Läget

Områdesbild

De grönmarkerade byggnaderna på bilden är Brf Bohus Ängar. Där är den första etappen av två redan byggstartad och här uppför vi 51 lägenheter i varierande storlekar. Här växer ett nytt litet samhälle fram, en trygg plats med en genuin bykänsla där personliga möten får ta plats.

Kommunikation

Från Bohus Ängar har du bara knappa kilometern till tågstationen i Ytterby. Med Västtågen är det bra pendlingsmöjligheter till Göteborg, det tar ca 20 minuter till Centralen – och tågen går dessutom en gång i halvtimmen i rusningstrafik. Bussen till Kungälv tar dig till shoppingen på Kongahälla Center på 10 minuter. Inte långt från Ytterby ligger Marstrand, med bil tar du dig hit på ca 30 minuter. Åk till Marstrand för en trevlig utflykt eller varför inte ett dopp i havet?

  • Kungälv (med bil): 10 min
  • Göteborg (med bil): 30 min
  • Marstrand (med bil): 30 min
  • Stenungssund (med bil): 30 min

Fritid

I Ytterby har du nära till naturen med motionsmöjligheter, boulebanor, fotbollsplaner och fiskevatten för dig som vill testa fiskelyckan. Det finns ett stort utbud av föreningsliv med både sport-och ridklubbar i Ytterby. Utöver det naturnära läget finns Kungälv cirka 10 minuter bort med bil. Här kan du uppleva Bohus och Carlstens fästningar, sim- och ishallen, eller shoppa i Kongahälla Center med bra utbud av butiker och restauranger.

Service

Med gångavstånd från bostadsområdet finns nybyggda Sparråsskolan och en ny förskola är på gång i området. I Ytterby centrum finns allt för att underlätta vardagen med mataffär, apotek, vårdcentral och skolor.

Projektstatus

Projektplanering

Nu arbetar vi med tidplan, ritningar och övrig projektering. Förberedelser inför bygglov, säljstart och byggstart pågår.

Intresseanmälan

Nu kan du anmäla ditt intresse genom att klicka på anmäl intresse knapen här på webbsidan. Vi håller dig uppdaterad om vad som händer i projektet och bjuder in dig till informationsträff och säljstart.

Säljstart

Allt är på plats för att släppa bostäderna till försäljning. Har du gjort intresseanmälan så blir du inbjuden till informationsträff.

Byggstart

Vi har fått bygg- eller marklov och tar första spadtaget för att börja bygga bostäderna.

Inredningsval

Nu kan du göra dina inredningsval i vårt inredningssystem. Våra inredningssäljare finns till hands för råd och stöd. Hur länge du kan göra inredningsval skiljer sig mellan olika projekt. Ta kontakt med din mäklare för mer information.

Byggnation pågår

Inredningsvalen är nu stängda och vi arbetar för fullt för att slutföra byggnationen.

Lägenhetssyn / Besiktning

Bostäderna är klara och som köpare av en bostad bjuds du in till lägenhetssyn/besiktning av ditt nya hem.

Nuvarande status

Inflyttning

December 2021

Nu är det dags för tillträde. Lägenheterna är besiktigade och klara för inflyttning. Välkommen hem!

Köpprocessen

Vi guidar dig genom stegen till ett tryggt bostadsrättsköp.

Läs mer

Karta

Frågor & svar

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetslokal & växthus

När du köper en nyproducerad bostadsrätt och blir medlem i en ny bostadsrättsförening är det flera saker som följer med på köpet. En av de viktigaste sakerna är att man får många grannar som alla är i samma situation. Det vill säga, alla är nyinflyttade och det skapar goda förutsättningar för en härlig gemenskap och god stämning. För att skapa bra förutsättningar för bra gemenskap uppför vi en gemensamhetslokal i ett av föreningens gårdshus.

Detta utrymme kan medlemmarna boka för möten, födelsedagskalas eller varför inte en riktig grannfest. I anslutning till gemensamhetslokalen byggs det även ett växthus, där möjlighet till odling finns.

Förråd

Lägenhetsförråden för hus 1 och 2 placeras i gårdshusen och förråden till hus 3 placeras på vinden i hus 3.

Parkering

Det kommer att finnas ca 50 parkeringsplatser varav 5 stycken utrustas med laddningsmöjligheter. Parkeringarna hyrs ut till föreningens medlemmar. Parkeringen följer inte med lägenheterna utan tecknas genom ett separat hyresavtal.

Månadsavgiften för parkeringen är 350 kr, elbilsplats kostar 600 kr plus kostnad för elförbrukning. Observera att föreningen äger rätt att justera hyran till exempel beroende av efterfrågan.

Tryggt Köp

Det är ett stort beslut att köpa ny bostad.
Vi vill att du känner dig trygg med vår Tryggt Köp-försäkring

Din nya bostad är en stor del av ditt framtida liv. Men ibland händer saker i livet som vi inte kan påverka. Med vår Tryggt Köp försäkring som ingår när du köper bostad av oss kan du känna dig trygg hela vägen. Försäkringen täcker dubbla kostnader ifall du inte har lyckats sälja ditt gamla boende vid tillträdet till din nya bostad. Tryggt Köp täcker även eventuella kostnader om du tvingas frånträda köpet vid sjukdom eller dödsfall.

Läs allt om vår trygghetsförsäkring här

TILL TOPPEN