Hökerum Bygg förvärvar projekt från Keywe och bygger 313 hyresrätter för unga och studenter i Selma stad i Göteborg.

Pressmeddelande

Hökerum Bygg förvärvar projekt från Keywe och ska bygga 313 hyresrätter för unga och studenter i Selma stad i Göteborg.

Hökerum Bygg kommer att vara med och bygga när Selma stad växer, längs Litteraturgatan vid Selma Lagerlöfs Torg. Bostäderna är avsedda främst för unga och studenter. Det blir ett kvarter med fyra till sex våningar, 313 hyresrätter, ett BMSS-boende och ett antal gemensamhetslokaler för aktiviteter av olika slag i bottenvåningen. Bostäderna kommer att präglas av stora fönsterpartier som ger fantastisk boendekvalitét. Hökerum Bygg har nyligen förvärvat projektet av Keywe.

– Det känns väldigt roligt att få ta över stafettpinnen efter Keywe i detta fina projekt i Göteborg, säger Fredrik Ståhl, ägare och styrelseordförande i Hökerum Bygg. Det är ett projekt som passar vårt byggkoncept och vi kommer att certifiera enligt BREEAM-SE. Målet är att bygga energieffektivt och vi utmanar oss själva genom att bygga med minskat CO2 utsläpp i detta projekt. Vi sätter hållbarhet och långsiktighet i fokus. Vi vill rikta ett tack till Anders Hulegårdh på Delphi advokatbyrå, som hjälp oss i förvärvet. Vi ser fram emot ännu ett projekt i Göteborg och preliminär planerar vi en byggstart någon gång efter semestern i år.

– Vi på Keywe är mycket glada över att Hökerum Bygg blir den som realiserar vår ide med ungdomsbostäder på Selma Lagerlöfs Torg. Vi vet att vår idé ligger i trygga händer och vi kommer självklart att följa projektet med stor tillförsikt, säger Peter Rollfelt, VD Keywe AB.

Visionsbild för kvarteret som Hökerum Bygg ska bygga i Selma stad i Göteborg