Johan Lind blir ny VD på Hökerum Bygg

Pressmeddelande

Från årsskiftet får Hökerum Bygg en ny, extern VD. Det är företagets Vice VD Johan Lind som tillträder tjänsten,

– Det är med stolthet jag tar klivet in i VD rollen. Det senaste året har ledningsgruppen och vår fantastiska organisation arbetat fram en grund för att ta bolaget till nästa nivå och jag ser verkligen fram mot att fortsätta på den inslagna vägen, berättar Johan Lind. Han poängterar att den familjära kulturen är viktig att bibehålla och att siktet nu är inställt på att nå visionen om att bli Sveriges bästa bostadsutvecklare.

Fredrik Ståhl har de senaste åren kombinerat rollen som VD, Styrelseordförande och ägare av Hökerum Bygg, som är en del av koncernen Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB.

– Det är inte optimalt att sitta på så många stolar samtidigt i samma bolag. Nu renodlar vi rollerna och jag ser fram emot att kunna ägna mer tid åt arbete i koncernen Familjen Ståhl Invest. Jag vill också ha tid över för att vara mer aktiv i frågor som rör projektutveckling, säger Fredrik Ståhl.

Johan och Fredrik är överens om att organisationsförändringen ger företaget ännu bättre förutsättningar att utvecklas i önskad riktning.

– Jag känner mig väldigt trygg med att ha Johan vid rodret för Hökerum Bygg. Vi har jobbat tight tillsammans de senaste 20 månaderna och med en väl inarbetad ledningsgrupp och duktiga medarbetare kommer detta att bli riktigt bra, säger Fredrik.

Hökerum Bygg har ett händelserikt år framför sig. Flera nya projekt startar både åt externa beställare och i egen regi. Efter ett år som har präglats mycket av pandemin och uppskjutna projekt ser situationen betydligt ljusare ut för 2021.

– Jag är långt ifrån ensam om att leda företaget framåt, vi är ett väljoljat team där alla har väldifinerade roller och ansvarsområden, vi driver utvecklingen framåt tillsammans, konstaterar Johan Lind.

Johan Lind (TV) tar över rollen som VD för Hökerum Bygg efter Fredrik Ståhl.