Bild på bostadsrättshus i Södra Änggården - Brf Odhners Fabrik

Odhners Fabrik

Anmäl intresse!

Odhners Fabrik – Södra Änggården

Göteborg

Det du känner som Högsbo industriområde blir Södra Änggården – en urban och lekfull stadsdel där det är lätt att leva. Hittills otillgängliga ytor blir mötesplatser där grannar, vänner och familj kan ses över picknick på gården, kaffe på en uteserveringen eller lek i skogen.

Det är alltså inte förort eller villastad vi vill bygga på den här unika platsen, utan en stad.

Bostadsrättsföreningen Odhners Fabrik är för dig som söker ett hem som har något extra. Här finns estetik, funktionalitet och ytsmarta, rymliga och ljusa rum. Arkitekternas lek med proportioner, material och färger skapar dynamik.
Hur mycket eller lite yta behöver du för att skapa din egna sköna vardag?
Lägenheterna är mellan 32 – 135 m2. En kreativ studio-2:a i etage? Fem
ljusa rum med plats för hela familjen? Nästan alla lägenheter har balkong,
terrass eller uteplats, och det finns också en gemensam takterrass
med växthus och pergola för skönt häng.

Anmäl intresse
Rum
1 – 5 rok
Storlek
32 – 135 m²
Antal bostäder
80

Bilder

Inspirationsbilder i ett tidigt skede, ändringar kan komma att ske.

Läget

Översiktsbild Södra Änggården med markering för Odhners FabrikÖversiktsbild Södra Änggården med markering för Odhners Fabrik

Vid foten av Änggårdsberget

Brf Odhners Fabrik ligger vid foten av Änggårdsbergens naturreservat. Den vackra naturen med lövskog, Finnsmossen och kuperad terräng och olika utkiksplatser passar perfekt för återhämtning, löpning cykling eller en picknick. Änggårdsbergen gränsar över till Botaniska Trädgården, och väl där är det bara en kort promenad till Slottskogen.

Vill du känna stadens puls är du på Linnéplatsen inom 15 minuter. Frölunda Torg med dess utbud av butiker och service ligger 10 minuter bort.

Service & handel i Södra Änggården

Här planeras för en central, modern och grön stadsdel med fokus på att du ska kunna leva ett hållbart liv nära staden. Vi spränger in grönska och konst mellan bostäder, restauranger, caféer, butiker och skola och förskola.

Södra Änggården blir ett område för den som prioriterar ett levande och grönt område med närhet till fina naturområden och hela centrums serviceutbud på bekvämt cykelavstånd.

Man som cyklar i motljus – Enkel kommunikation till centrala Göteborg från Södra ÄnggårdenMan som cyklar i motljus – Enkel kommunikation till centrala Göteborg från Södra Änggården

Kommunikationer från och till Södra Änggården

Med cykel tar du dig till Linnéplatsen på 15 min, Slottskogen 10 min, Frölunda Torg 10 min eller till havet på 20-25 min.

Busshållplats finns en kort promenad bort vid Olof Asklunds gata. Här tar du dig enkelt till kollektivtrafikpunkter som Marklandsgatan och Linnéplatsen.

Med bil tar det 10 min ut till E6 för dig som pendlar eller 15 min Göteborgs central

Takterass med gemensamma ytor i Brf Odhners Fabriker i Södra ÄnggårdenTakterass med gemensamma ytor i Brf Odhners Fabriker i Södra Änggården

Gemensamma ytor i Brf Odhners Fabrik

I Brf Odhners Fabrik en härlig takterrass med ett växthus och pergola med plats att umgås.

På innergården har det lagt stor vikt att blanda olika olika materialval och växtligheter för att skapa en trygg och mysig miljö.

Projektstatus

Nuvarande status

Projektplanering

Nu arbetar vi med tidplan, ritningar och övrig projektering. Förberedelser inför bygglov, säljstart och byggstart pågår.

Intresseanmälan

Nu kan du anmäla ditt intresse genom att klicka på anmäl intresse knapen här på webbsidan. Vi håller dig uppdaterad om vad som händer i projektet och bjuder in dig till informationsträff och säljstart.

Säljstart

Allt är på plats för att släppa bostäderna till försäljning. Har du gjort intresseanmälan så blir du inbjuden till informationsträff.

Byggstart

Vi har fått bygg- eller marklov och tar första spadtaget för att börja bygga bostäderna.

Inredningsval

Nu kan du göra dina inredningsval i vårt inredningssystem. Våra inredningssäljare finns till hands för råd och stöd. Hur länge du kan göra inredningsval skiljer sig mellan olika projekt. Ta kontakt med din mäklare för mer information.

Lägenhetssyn / Besiktning

Bostäderna är klara och som köpare av en bostad bjuds du in till lägenhetssyn/besiktning av ditt nya hem.

Inflyttning

Nu är det dags för tillträde. Lägenheterna är besiktigade och klara för inflyttning. Välkommen hem!

Köpprocessen

Vi guidar dig genom stegen till ett tryggt bostadsrättsköp.

Läs mer

Karta

Intresseanmälan

Låter Södra Änggården som något för dig? Anmäl ditt intresse här så hör vi av oss med löpande information hur projektet fortskrider.

  Vad är du intresserad av?

  Kontaktuppgifter

  Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.

  Frågor & svar

  Tryggt Köp

  Det är ett stort beslut att köpa ny bostad.
  Vi vill att du känner dig trygg med vår Tryggt Köp-försäkring

  Din nya bostad är en stor del av ditt framtida liv. Men ibland händer saker i livet som vi inte kan påverka. Med vår Tryggt Köp försäkring som ingår när du köper bostad av oss kan du känna dig trygg hela vägen. Försäkringen täcker dubbla kostnader ifall du inte har lyckats sälja ditt gamla boende vid tillträdet till din nya bostad. Tryggt Köp täcker även eventuella kostnader om du tvingas frånträda köpet vid sjukdom eller dödsfall.

  Läs allt om vår trygghetsförsäkring här

  TILL TOPPEN