Södra Änggården

Anmäl intresse!

Odhners Fabrik

Välkommen till Södra Änggården i Göteborg. Här planerar vi för en helt ny stadsdel tillsammans med flera andra aktörer. Våra bostadsrätter ligger naturnära men ändå på cykelavstånd till centrum Bara 3,8 kilometer från Linnéplatsen. Nu väntar vi in detaljplan och bygglov – sedan börjar vi bygga! Det ser vi verkligen fram emot.

Området Södra Änggården

kallas idag för Norra Högsbo och det är ett företagsområde i förändring. Här planeras för en central, modern och grön stadsdel med fokus på att du ska kunna leva ett hållbart liv nära staden.

Här vill vi skapa en stadsdel som erbjuder både grönska och service. Området får ett varierande utbud av bostäder, handel, caféer och restauranger, skola och förskolor. Södra Änggården blir ett område för den som prioriterar ett levande och grönt område med närhet till fina naturområden och hela centrums serviceutbud på bekvämt cykelavstånd.

En ny stadsbild utvecklas

Centralt i den nya stadsdelen blir rörelse och bebyggelse runt den nya Dag Hammarskjöldsboulevarden. Boulevarden kommer att utformas som en stadsgata med bostäder, affärslokaler och kontor. De flesta parkeringarna i området erbjuds i ett centralt parkeringshus, det kommer märkas för dem som bor här genom att bilar inte blir ett lika tydligt inslag i stadsbilden. Många inslag av konst i gatulivet, små insprängda gemensamma platser och ett par lite större park-miljöer kommer ge området sin karaktär.

Här tror vi verkligen att de som bor kommer att trivas riktigt bra!

Vårt bidrag

Hökerum Bygg kommer att bidra med bostadsrätter i området. De kommer finnas i varierande storlekar och utformning. Just nu ritar vi för fullt – och det ser riktigt bra ut! Så snart vi har mer konkreta planer klara visar vi dem här.

Anmäl ditt intresse till oss, så berättar vi mer under resans gång.

Kommande projekt
Rum
1 – 5 rok
Storlek
35 – 135 m²
Antal bostäder
Ca 85
Byggstart
Prel. Q4 2022
Inflyttning
Prel. Q1 2024

Bilder

Södra Änggården har ett perfekt läge. Med sin närhet till centrala Göteborg är det ett vanligt område för promenader och friluftsliv. Naturreservatet gränsar över till Göteborgs Botaniska Trädgård.

Området får ett varierande utbud av bostäder, handel, caféer och restauranger, skola och förskolor. Södra Änggården blir ett område för den som prioriterar ett levande och grönt område med närhet till fina naturområden och hela centrums serviceutbud på bekvämt cykelavstånd.

Kommunikationer

Busshållplats finns en kort promenad bort vid Dag Hammarskjöldleden. Här tar du dig enkelt till kollektivtrafikpunkter som Marklandsgatan och Linnéplatsen. Väljer du att cykla når du Linnéplatsen på 15 minuter och samma sträcka tar bara 5 min med bil.

Projektstatus

Nuvarande status

Projektplanering

Nu arbetar vi med tidplan, ritningar och övrig projektering. Förberedelser inför bygglov, säljstart och byggstart pågår.

Intresseanmälan

Nu kan du anmäla ditt intresse genom att klicka på anmäl intresse knapen här på webbsidan. Vi håller dig uppdaterad om vad som händer i projektet och bjuder in dig till informationsträff och säljstart.

Säljstart

Allt är på plats för att släppa bostäderna till försäljning. Har du gjort intresseanmälan så blir du inbjuden till informationsträff.

Byggstart

Vi har fått bygg- eller marklov och tar första spadtaget för att börja bygga bostäderna.

Inredningsval

Nu kan du göra dina inredningsval i vårt inredningssystem. Våra inredningssäljare finns till hands för råd och stöd. Hur länge du kan göra inredningsval skiljer sig mellan olika projekt. Ta kontakt med din mäklare för mer information.

Lägenhetssyn / Besiktning

Bostäderna är klara och som köpare av en bostad bjuds du in till lägenhetssyn/besiktning av ditt nya hem.

Inflyttning

Nu är det dags för tillträde. Lägenheterna är besiktigade och klara för inflyttning. Välkommen hem!

Köpprocessen

Vi guidar dig genom stegen till ett tryggt bostadsrättsköp.

Läs mer

Karta

Intresseanmälan

Låter Södra Änggården som något för dig? Anmäl ditt intresse här så hör vi av oss med löpande information hur projektet fortskrider.

  Vad är du intresserad av?

  Kontaktuppgifter

  Frågor & svar

  Tryggt Köp

  Det är ett stort beslut att köpa ny bostad.
  Vi vill att du känner dig trygg med vår Tryggt Köp-försäkring

  Din nya bostad är en stor del av ditt framtida liv. Men ibland händer saker i livet som vi inte kan påverka. Med vår Tryggt Köp försäkring som ingår när du köper bostad av oss kan du känna dig trygg hela vägen. Försäkringen täcker dubbla kostnader ifall du inte har lyckats sälja ditt gamla boende vid tillträdet till din nya bostad. Tryggt Köp täcker även eventuella kostnader om du tvingas frånträda köpet vid sjukdom eller dödsfall.

  Läs allt om vår trygghetsförsäkring här

  TILL TOPPEN